Primàries demana espais d'ombra i d'oci adaptats a la situació sanitària

El grup municipal de Granollers per la Independència ha registrat dues mocions per debatre al ple de dimarts

Societat, Política

| Xavier Solanas

El grup municipal de Granollers per la Independència - Primàries Catalunya ha registrat dues mocions per a debatre en el proper ple en què, per una banda, insta el consistori a crear espais d'ombra a la ciutat i, per una altra, a senyalitzar els espais naturals del municipi.

Arran de la situació de canvi climàtic –i la consegüent pujada de temperatures– i l'existència d'illes de calor al municipi, Primàries proposa instal·lar elements urbans generadors d'ombra (preferentment, vegetació) que permetin rebaixar la temperatura i sensació tèrmica en aquells recorreguts de la ciutat més transitats i on els usuaris se sotmetin a temperatures més elevades.

La segona moció té a veure amb la situació sanitària i les etapes de desconfinament. El grup municipal demana al consistori que implementi una nova senyalització a espais naturals del municipi que permetin donar a conèixer als ciutadans de Granollers –i els turistes que vinguin en un futur– nous recorreguts i espais naturals, "atès precisament que amb les restriccions vigents, la ciutadania està redescobrint el municipi i cercant nous espais on passejar i fer esport", expliquen des de Primàries. En aquest sentit, també proposa estudiar la possibilitat d'instal·lar guinguetes en alguns d'aquests espais, "permetent la creació de nous llocs de treball i la generació de riquesa al municipi, tot incrementant els serveis i equipaments disponibles en aquests espais naturals, però sempre prioritzant la conservació de l'entorn natural de Granollers", apunten.

Edicions locals