L'Ascensió sense fira ni festes

El certamen multisectorial es va suspendre arran de la pandèmia i només algunes activitats es mantenen de manera virtual

Cultura, Societat, Economia

Si no fos per la Covid-19, avui –festiu a Granollers– molts veïns i veïnes aprofitarien per anar fins al parc firal i visitar la Fira de l'Ascensió, o il·lustradors i infants es reunirien sota l'ombra de la Porxada per fer un llibre gegant. Enguany, però, l'Ascensió s'ha quedat sense fira i sense activitats festives arran la crisi sanitària, que va fer suspendre-ho pràcticament tot.

Així, en el 20è aniversari de la seva inauguració, el Parc Firal no pot acollir la fira multisectorial, que enguany hagués celebrat la 70a edició. Haurà d'esperar l'any vinent per tornar a acollir sectors com el motor, el comerç, el turisme i l'oci, la indústria, l'agricultura, la ramaderia i propostes d'oci familiar consolidades com la Mostra Gastronòmica i la Fira Jugar x Jugar.

La fira comercial s'acompanya cada any d'una programació cultural paral·lela, sobretot, en espais públics. Una de les més esperades, sobretot pels infants, és Fem un Llibre. Aquest any no es farà divendres de l'Ascensió a la Porxada, però sí que els promotors, el Casal del Mestre, han convidat els nens i nenes a escriure les seves històries des de casa. Posteriorment, es faran arribar als il·lustradors i il·lustradores de l'institut Celestí Bellera per poder-les recollir en un nou exemplar de Llibre Gegant que serà un testimoni dels fets actuals.

La tradicional Passada de l'Ascensió tampoc no es veurà desfilant pels carrers, un acte que l'any 2000 canviava de format i passava de mostra agrícola i ramadera a aparador de manifestacions artístiques de la cultura tradicional d'arreu dels Països Catalans i la resta de l'Estat. Així, Granollers ha pogut gaudir de passades espectaculars de gegants, capgrossos, de festes com la de moros i cristians, de figures i torres humanes, de bandes de música, de ninots, titelles i putxinel·lis, de soldadesques... saltimbanquis... que ens han permès conèixer i gaudir de destacades mostres del folklore popular.

L'esperit de l'Ascensió, però, es vol que segueixi viu a les xarxes socials de @granollers, a les quals es vol rememorar la Fira i Festes de l’Ascensió amb la recuperació d'imatges i vídeos d’edicions passades.

Edicions locals