Mor a 65 anys l'activista de la PAH Conchi Caruda

Militant d'ICV, a les darreres eleccions municipals es va presentar de número 24 a la llista de Granollers En Comú

Societat

Conchi Caruda, amb la samarreta de la PAH a una mobilització
Conchi Caruda, amb la samarreta de la PAH a una mobilització

L'activista de la PAH Conchi Caruda Martínez ha mort aquesta matinada a l'edat de 65 anys. Caruda havia estat també militant històrica d'ICV a la comarca i, de fet, a les darreres eleccions municipals va formar part de la candidatura de Granollers En Comú, en el número 24. Des de feia anys, regentava el Bar Joaquin del carrer Álvarez de Castro, juntament amb el seu company.

Nascuda el 5 d'agost de 1954 a Cuenca, Caruda va arribar a Catalunya d'adolescent, quan els seus pares s'hi van traslladar per treballar. Primer va viure a Montmeló, on va treballar a diverses indústries, fins que a principis dels 90 va venir a viure a Granollers i va obrir el bar amb la seva parella.

Llavors va començar l'activisme social a l'AV del barri Sant Miquel. Des de l'any 2012 era molt coneguda per la seva implicació a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), on va ser una de les principals col·laboradores.

El coordinador comarcal d'ICV, Jordi Manils, li ha dedicat unes paraules en què l'ha descrita com "valenta, resistent, humil, amable, lleial... una persona meravellosa que li ha plantat cara a la vida durant molts anys. I sempre al costat dels qui la necessitaven. Sempre allà".

Edicions locals