Nou club de lectura virtual en què s'ajudarà a escriure un llibre

Nois i noies de 10 a 16 anys podran participar a 'Escriu un llibre' amb Roger Coch, Tanit Tubau i Arturo Padilla

Cultura

Nou club de lectura virtual en què s'ajudarà a escriure un llibre
Nou club de lectura virtual en què s'ajudarà a escriure un llibre

Les Biblioteques de Granollers conviden els nois i noies de 10 a 16 anys a participar al projecte Escriu un llibre, impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat. L'objectiu del nou taller és millorar la competència lectora a través de la creació literària conjunta entre autors i lectors.

A través de sis nous clubs de lectura virtuals que funcionaran amb la plataforma Fiction Express de Boolino, els participants –organitzats per edats– compartiran el procés de creació de tres llibres que ja tenen títol, dels autors Roger Coch, Tanit Tubau i Arturo Padilla.

Cada setmana es publicarà un capítol de cadascun dels llibres, que els nois i noies llegiran en una setmana per, tot seguit, interactuar a través d'un fòrum obert amb l'autor. Així, la manera com continuï el relat la decidiran els participants al club de lectura, que escolliran entre tres opcions possibles. La seva opinió, doncs, ajudarà els escriptors a escriure els capítols posteriors. El procés s'allargarà cinc setmanes, durant les quals les biblioteques faran acompanyament i assessorament a través de la plataforma.

Els llibres que ajudaran a escriure els participants al club són: de 10 a 11 anys, Els jocs olímpics del barri, de Roger Coch; de 12 a 13 anys, Làctia Rock, de Tanit Tubau; i de 14  a 16 anys, Atrapats als núvols, d’Arturo Padilla.

Els interessats a apuntar-se al club Escriu un llibre poden fer-ho a partir d'avui, dilluns, a partir de les 15 h. L'activitat començarà el dia 12 de juny.

Edicions locals