Els casals d'estiu, esportius i juvenils, amb més calendari i espais

Les propostes del Fes-te l'estiu s'adapten als requisits en matèria de protecció i seguretat sanitària

Societat

Els casals d'estiu, esportius i juvenils, amb més calendari i espais
Els casals d'estiu, esportius i juvenils, amb més calendari i espais

L’Ajuntament de Granollers ha presentat el programa d’activitats infantils i juvenils per aquest estiu a la ciutat, unes activitats que en la mesura del possible seran el màxim de semblants als anys anteriors. Tot i això, la situació derivada de la pandèmia ha obligat a repensar el programa d’activitats i a “adaptar-lo a les normatives de seguretat i protecció sanitària pel que fa a les distàncies, ràtios, higiene i seguretat”, diu el regidor d’Educació, Francesc Arolas. En aquest sentit, per exemple, queda pendent de saber si els infants podran gaudir de les sortides a la piscina durant la seva estada al casal.

Arolas explica que per a molts infants aquesta serà la primera activitat postconfinament, de relació amb els companys, i per això s’ha volgut reforçar el vessant emotiu i vivencial dels infants. “A aquestes edats és molt important el contacte i la socialització”, diu el regidor. “Per això volem que sigui un estiu enriquit i de recuperació dels espais de relació dels infants i joves”. Per a l’alcalde Mayoral, “aquest any és més necessària que mai una oferta d’estiu educadora, que posi els infants al centre de la mirada de la ciutat”.

Per garantir el bon desenvolupament del Fes-te l’estiu, l’Ajuntament ha ampliat places, espais i calendaris. D’una banda, incorpora un nou casal d’estiu per a infants de 3 a 12 anys del 27 de juliol al 14 d’agost, una oferta que “fins ara no existia però que enguany serà necessària”. El casal estarà organitzat per l’Associació Cultural i portarà per títol Un estiu de cinema. Es farà de 9 a 13 h entre l’escola Salvador Llobet, Salvador Espriu i el cinema Edison.

A banda d’aquesta novetat, es repetiran els casals dels anys anteriors, tot i que els esportius passaran a tenir un caire més recreatiu. “Hi haurà esports de contacte que no podrem fer, com futbol, bàsquet o handbol, però hi ha maneres amenes de treballar aquests esports sense contacte amb els companys”, apunten des de l’àrea d’Esports. Com a la resta de propostes, els grups seran d’un màxim de 10 infants amb un monitor, de manera que els espais també s’ampliaran. A més de les pistes d’atletisme i el pavelló El Tub, enguany també hi haurà casals esportius i recreatius a les escoles Joan Solans i Granullarius.

D’altra banda, la Fundació Pere Tarrés gestionarà els casals d’estiu infantils, que enguany es faran en quatre escoles: Lledoner, Ferrer i Guàrdia, Salvador Llobet i Salvador Espriu. A més, també hi haurà estades musicals organitzades per Amics de la Unió a les escoles Ponent i Pereanton, així com el casal escolta a l’escola Mestres Montaña. Finalment, per als joves de 13 a 16 anys també hi haurà diverses ofertes, i podran escollir paquets de dues activitats que aniran alternant.

Com cada any, els casals es faran de dilluns a divendres de 9 a 13 h, i també s’habilitaran franges d’acollida, de menjador i de tarda.

La sol·licitud de places per als casals d'estiu, casal escolta, estades musicals, activitats esportives i recreatives i tallers joves del Gra es farà telemàticament de l’1 al 7 de juny a través del web granollers.cat/estiu2020. Per a les persones que no puguin fer-ho online, s’habilitaran dos dies per fer-ho de manera amb cita prèvia, el 4 i 5 de juny a Can Puntes. Al mateix web es publicarà informació de l’oferta d’activitats infantils i juvenils, organitzada també per altres entitats, i de les mesures que es prendran en matèria de seguretat.

Edicions locals