La fira Guia't virtual ha rebut més de 2.000 visites

Més de 300 joves s'hi van apuntar per rebre orientació personalitzada

Societat

La web firaguiat.vallesoriental.cat ha rebut 2.162 visites des de la seva posada en marxa, fa dues setmanes. L'11a edició de la fira es va haver de fer de manera virtual i en ella es poden visitar els 76 centres de la comarca que ofereixen estudis postobligatoris, totes les opcions formatives existents per a persones a partir de 16 anys, eines i recursos, així com petites càpsules on 10 joves de la comarca expliquen les seves experiències.

Durant els tres dies de la fira, del 19 al 21 de maig, el web va rebre més de 1.100 visites. A les xerrades virtuals destinades a joves, famílies i professionals, prèvia inscripció, van connectar-se 367 persones. Les visites als vídeos d'experiències joves van ser de 428.

Els més de 300 joves apuntats per rebre orientació personalitzada fa que encara s’estigui prestant per part de professionals del Consell Comarcal, dels ajuntaments que formen part de la xarxa TET i des dels Punts d’Informació Juvenil de la comarca.

El nombre de persones apuntades a les orientacions són 181 d'assessorament personalitzat d'àmbit acadèmic i 123 de consultes i dubtes d'àmbit acadèmic.

Des del Consell Comarcal es mantindrà el portal actiu fins a final d’any. El conseller de Serveis Personals, Marc Uriach, mostra la seva satisfacció per la bona acollida de la Fira Guia’t virtual, sobretot “perquè, tot i la situació excepcional que va fer que s’hagués de suspendre en un primer moment, hem pogut fer la Fira virtual i donar l’oportunitat als joves d’accedir a aquesta informació tan valuosa per ells i elles, i ajudar-los i donar-los eines molt útils en una etapa tan important de la seva vida”.

Guia’t és una fira d’orientació acadèmica on es mostra la formació professionalitzadora que les persones joves poden trobar a la comarca o a l’entorn proper. Està adreçada especialment a joves estudiants de 4t d’ESO.

La Fira, que es du a terme des de l’any 2010, és fruit del treball que es fa des de la Xarxa de Transició Escola Treball (Xarxa TET) de la comarca, de la qual formen part una vintena d’ens locals, està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

Edicions locals