L'oficina de l'Agència Tributària de Catalunya torna a obrir dilluns

Per rebre l'atenció presencial, cal demanar cita prèvia a la seu electrònica o al 012

Societat, Economia

Les oficines que l’Agència Tributària de Catalunya té distribuïdes per tot el territori, com la del carrer Ricomà de Granollers, tornaran a obrir les portes dilluns 1 de juny. Els ciutadans que vulguin rebre atenció presencial o fer qualsevol mena de tràmit, des d’avui poden demanar cita prèvia a la seu electrònica atc.gencat.cat o al 012.

També hauran de sol·licitar dia i hora a través d’aquests canals els contribuents que necessitin ajuda a l’hora de confeccionar la declaració de l’impost sobre el patrimoni. D’altra banda, el servei d’assessorament de l’IRPF es continuarà fent via telefònica.

Stop Covid-19: cita prèvia, mascareta i un únic contribuent per tràmit

Per accedir a les dependències de l’ATC, s’han establert una sèrie de mesures excepcionals de seguretat i higiene, recomanades per les autoritats sanitàries, amb l’objectiu de reduir al màxim la possibilitat de contagi del coronavirus entre els contribuents i entre els professionals de l’agència.

Així, per exemple, abans d’entrar a l’oficina es prendrà la temperatura i, en el cas que sigui superior a 37,5%, el ciutadà no podrà ser atès presencialment i se li facilitarà una via alternativa de relació amb l’Agència per dur a terme la seva gestió. Una altra de les condicions per poder entrar a les instal·lacions de l’ATC és l’obligació de dur mascareta i utilitzar gel hidroalcohòlic.

Un cop dins les oficines, s’haurà de seguir l’itinerari senyalitzat i respectar la distància de seguretat de 2 metres. Per tal de minimitzar l’afluència de persones, es limita l’accés a un únic contribuent per tràmit, tret dels casos en què sigui necessari l’acompanyament a persones dependents o amb mobilitat reduïda.

Edicions locals