Un estudi socioecològic sobre una sureda de Llinars guanya el 15è Premi Camí Ral

El Centre d'Estudis de Granollers lliurarà el premi al setembre a les estudiants Mar Pujol i Paula Rodríguez

Societat

Anys enrere el premi s'ha donat a comèixer en roda de premsa a la seu del Centre d'Estudis de Granollers
Anys enrere el premi s'ha donat a comèixer en roda de premsa a la seu del Centre d'Estudis de GranollersEl Centre d'Estudis de Granollers ha concedit el 15è Premi Camí Ral de treballs de recerca de batxillerat sobre el Vallès Oriental al treball La devesa Torre Surera. Un exemple de sistema socioecològic, de Mar Pujol Arqué, de l'Escola Ginebró de Llinars. El jurat n'ha valorat "l'originalitat del plantejament, la cura en el tractament metodològic i l'interès de la seva recerca sobre el patrimoni agroforestal i els seus valors socioambientals".

En aquesta edició del premi es van presentar 12 treballs, de "gran qualitat i diversitat temàtica", afirma el jurat, constituït per Cinta Cantarell, Laura Casanovas, Ricard Caussa, Jaume Dantí, Joan Garriga, Josep Grau, Jordi Planas, Jordi Ruiz, Francesc
Sánchez i Diego Sola, que va acordar per unanimitat concedir el guardó al treball de Pujol.

El jurat també va fer una menció especial per a Història d'un barri viu. Recordant el barri molletà Estació Nord (1960-1980), de Paula Rodríguez González, de l'Institut Gallecs de Mollet, per "la reeixida tasca de recuperació de patrimoni fotogràfic històric i l'aprofitament de les fonts orals".

A causa de la situació creada per la Covid-19, el lliurament del premi tindrà lloc el 30 de setembre, en un acte del Centre d'Estudis al Museu de Granollers.

Edicions locals