El mercat incorporarà dijous 21 parades no alimentàries

Els marxants de roba, complements i parament de la llar s'instal·laran a la plaça de Can Comas i a un tram de Príncep de Viana

Societat, Economia

El primer mercat emplaçat a l'avinguda del Parc
El primer mercat emplaçat a l'avinguda del Parc | Xavier Solanas

El mercat d'aquest dijous 4 de juny incorporarà 21 parades no alimentàries (roba, complements,  parament de la llar, sabates...) que s'instal·laran a la plaça de Can Comas i en un tram del carrer Príncep de Viana. D'aquesta manera se sumaran a les 71 parades d'alimentació que ja formaven part del mercat i que es mantindran a l'avinguda del Parc i a les places Barangé i Pau Casals.

Encara en la fase 1 de desconfinament, el mercat de dijous 4, no pot superar la limitació del 25% de les parades habituals, segons les indicacions de l'Estat. Per accedir a l'àmbit de Can Comas, s'han establert dues entrades, una a la cantonada del carrer de Sant Jaume amb el carrer Anníbal i una segona a la cantonada del carrer Molí amb el carrer Menéndez Pelayo. L'aforament en aquest espai serà com a màxim de 100 persones. La incorporació de les noves parades no alimentàries, s'ha fet mitjançant sorteig públic.

Aquesta nova ubicació provisional per a les parades no alimentàries es deu a la necessitat de complir les condicions de seguretat necessàries: tenir delimitat el perímetre del mercat, controlar l'aforament i distanciament entre parades. Es tracta de mesures marcades pel Pla per la transició cap a una nova normalitat del Ministeri de Sanitat i la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat. 

Com en les darreres edicions del mercat, tècnics municipals gestionaran l’afluència de gent al mercat. L'avinguda del Parc estarà tallada al trànsit, entre les 5 i les 14 h, aproximadament, tot i que es garanteix l'entrada i sortida de vehicles a l'estació d'autobusos. L'horari de venda al públic és de 9 a 13.30 h i hi ha un horari preferent per a persones més grans de 65 anys, de 9 a 10 h. 

Els compradors han de complir un seguit de mesures higièniques: mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persones; no tocar els productes alimentaris; pagar amb targeta bancària, si és possible; i portar mascaretes. Pel que fa als paradistes, és obligatori l'ús de guants i mascaretes i les parades han de tenir entre elles una distància frontal de 6 metres.

Edicions locals