Els marxants impedeixen la instal·lació de parades al mercat de Granollers

Els marxants, en desacord amb les condicions que marca l'Ajuntament, han impedit la instal·lació de parades

Societat

La protesta de dijous passat a la Porxada I Foto: Xavier Solanas
La protesta de dijous passat a la Porxada I Foto: Xavier Solanas

Les 21 parades no alimentàries del mercat del dijous que s'havien d'instal·lar aquest matí als Jardins de Can Comas no s'han instal·lat per l'oposició dels marxants. De fet, la setmana passada un grup de marxants es van manifestar a la Porxada per reclamar que se'ls permeti tornar a treballar.

Dilluns es va fer un sorteig públic per decidir quines parades no alimentàries tornaven al mercat del dijous en aquesta primera fase del desconfinament, ja que el mercat no pot superar la limitació del 25% de les parades habituals en aquesta fase. A més, es va escollir una ubicació provisional per a les parades no alimentàries per la necessitat de complir un seguit de condicions de seguretat i higiene marcades pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat.

Els afectats troben insuficient el 25% de parades decretat i que comporta que, si es fan torns, només es treballi un dia de cada quatre, de manera que els deixa tres setmanes sense ingressos. Els marxants també reclamen la bonificació del 100% de la taxa d'ocupació de la via pública, ja que actualment no se'ls permet l'activitat habitual.

Per tot plegat, aquest dijous un grup de paradistes s'ha concentrat per mostrar el seu desacord amb la represa del mercat amb aquestes condicions i ha impedit, pacíficament, que es muntés aquesta part del mercat (parades de complements, roba i calçat).

D'altra banda, el mercat alimentari ha funcionat amb total normalitat, malgrat la pluja. L'Ajuntament de Granollers ha emplaçat aquest grup de paradistes a una nova reunió per continuar tractant aquesta qüestió.

Edicions locals