La impossibilitat d'assajar fa endarrerir l'estrena de 'Greta i els Trihumans' al febrer de l'any vinent

Així l'òpera infantil no podrà ser l'espectacle inaugural de la temporada d'Escena grAn al setembre

Cultura

| TAG

La manca de temps per assajar conjuntament –arran de la Covid-19– ha provocat un nou endarreriment de l'estrena de Greta i els Trihumans, una nova producció d'òpera infantil del Teatre Auditori de Granollers (TAG), el cor infantil Veus d'Amics de la Unió i l'Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr).
 

L'espectacle, inicialment previst per al març, ja s'havia postposat al setembre, en el marc de la gala inaugural de la programació d'Escena grAn, però tampoc podrà ser. Finalment s'ha programat per als dies 27 i 28 de febrer de 2021, a les 18 h, al TAG.

Malgrat tot, els nens i nenes han seguit preparant les cançons des de casa i, fruit d’aquest treball, s’ha creat un vídeo que veurà la llum demà, divendres 5 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Per a aquest vídeo, s’ha triat la cançó El món és així ja que, malgrat ser ficció, "en època de pandèmia global, aquesta lletra pren més sentit que mai", expliquen des de la producció.

Amb aquesta cançó s’estrena, doncs, una de les peces que formen aquesta òpera infantil inspirada en l’activista Greta Thunberg. El vídeo el formen tres tipus d’imatges: escenes del Vallès Oriental que posen de relleu els espais naturals idíl·lics i espais on ja es pot veure la brutícia generada per l’home just quan ha
començat el desconfinament; imatges dels cantaries i músics des de casa de forma individual cantant, saltant i fent accions absurdes com a crítica a l’espècie humana i també imatges enregistrades durant els assajos anteriors al confinament, enregistrades per Vallès Oriental Televisió.

En total, han participat en el vídeo unes 150 persones, sumant cantaires de Veus, Petits Cantors Amics de la Unió, les escoles Ferrer i Guàrdia i Joan Solans i l’Orquestra de Cambra de Granollers. A més, s’han implicat en la realització del vídeo en Piti Español, lletrista; en Joan Vives, compositor; la Marta G. Otín, directora artística; en Josep Vila, director del cor; Anna M. Piera, gerent de l’Orquestra de Cambra i el personal del Teatre Auditori de Granollers. El muntatge del vídeo ha anat a càrrec de l’Arian Botey i la veu en off l’ha posat Núria Sagalés, solista i membre de Veus.

Aquesta és la vuitena edició del projecte òpera infantil. Encarregat, ara fa dos anys, pel Teatre Auditori de Granollers, uneix en un mateix escenari l'OCGr, Veus -Cor Infantil Amics de la Unió i més d’un centenar de nenes i nens d'escoles de la ciutat (CEIP Joan Solans i CEIP Ferrer i Guàrdia, ambdues de Granollers). L’espectacle compta amb la col·laboració de l’Associació Cultural de Granollers i està emmarcat en els actes programats a la ciutat de Granollers seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Edicions locals