Crida de la Caixa de Solidaritat per evitar que el TSJC embargui Josep Maria Jové

L'entitat inicia una campanya per recollir 1,63 milions d'euros en donacions que s'allargarà fins al 25 de juny

Política

Lluís Salvadó i Josep Maria Jové sortint del TSJC l'11 de març de 2020 I Foto: Guillem Roset / ACN
Lluís Salvadó i Josep Maria Jové sortint del TSJC l'11 de març de 2020 I Foto: Guillem Roset / ACN

La Caixa de la Solidaritat ha iniciat aquest dijous una campanya per recollir 1,63 milions d'euros per abonar la fiança dels diputats d'ERC Josep Maria Jové –veí de les Franqueses– i Lluís Salvadó, processats per l'1-O. Tots dos tenen fins al 25 de juny per dipositar una fiança d'1.634.785 euros que els imposa el TSJC. Si no ho fan, se'ls embargaran els béns.

L'associació ha iniciat una campanya i ha demanat la solidaritat ciutadana per reunir l'import que els requereix el tribunal. El TSJC va confirmar el 24 d'abril el processament dels republicans per l'organització de l'1-O pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets.

Inicialment el jutge imposava una fiança de responsabilitat civil de 2,8 milions d'euros a Jové i 1,6 milions solidaris entre els dos processats, que feien un total de 4,5 milions.

La defensa de Jové va presentar un recurs argumentant que els 2,8 milions d'euros que es demanaven ja havien estat dipositats al Tribunal de Comptes a la causa oberta pels mateixos conceptes. A partir d'aquí el jutge del TSJC va respondre amb una providència demanant la verificació davant el Tribunal de Comptes i va reduir l'import als 1,63 milions que els reclamen ara fins que no arribi la verificació.

Els dos exdirigents de la conselleria d'Economia i Hisenda s'han de presentar mensualment al jutjat, no poden sortir del país i tenen retirat el passaport.

Edicions locals