Les seccions esportives del CNG tornen a entrenar a la fase 2

Es farà de manera esglaonada i programant les sessions prèviament

Esports

Tornen els entrenaments regulars de les seccions esportives
Tornen els entrenaments regulars de les seccions esportives

Els esportistes federats del Club Natació Granollers reprendran l’activitat esportiva avui dilluns 8 de juny, tal com permet l’entrada en vigor de la fase 2. Es farà de manera esglaonada i prèviament programant les sessions amb entrenaments bàsics de caràcter individual sense contacte físic i en grups reduïts, respectant l’aforament limitat al 30% de la capacitat d’ús de la instal·lació. Protocols i mesures que vénen marcades per les autoritats sanitàries, per tal comptar amb les màximes garanties de seguretat i higiene davant la pandèmia.

Tot i que, per responsabilitat i seguretat, el col·lectiu d’esportistes més vulnerables -els nascuts el 2011 i posteriors-, no iniciaran l’activitat fins a fase 3, la resta d’esportistes de les seccions de natació, waterpolo, natació artística i gimnàstica artística retornaran a les rutines d’entrenament, compartint espais amb els socis i sòcies del club que van poder reincorporar-se a l’entitat el passat dimecres 3 de juny en fase 1. Tanmateix, l’equip no federat CNG Running Team també iniciarà els seus entrenaments amb les condicions permeses.

“És una gran notícia saber que el dilluns dia 8 entrarem en fase 2 de desescalada.  Aquest fet, entre altres coses, ens permetrà poder reprendre els entrenaments de les seccions del club amb tots els nostres esportistes, tot seguint els protocols de seguretat dictaminats per les administracions públiques. Molt més que aquest fet, però, significa que a poc a poc ens anem acostant a la nova realitat que ens acompanyarà els mesos vinents. L’esport com a element essencial de tota societat desenvolupada, ha de ser una peça clau en aquesta nova normalitat, i el fet de començar a reprendre els entrenaments ens ha de portar els ànims suficients després d’aquesta travessa que hem fet al llarg dies”, valora el president del club, Eduard Escandell.

En aquest mateix sentit, la fase 2 també permetrà al club oferir més espais i serveis, tot i que encara amb les mateixes restriccions d’ús en què és imprescindible la cita prèvia, l’activitat física sense contacte i per torns, i aforament limitat. Donat que es poden obrir les instal·lacions esportives cobertes, el club ha habilitat de la sala de fitness per a poder fer entrenament cardiovascular i de força, prioritzant l’activitat a l’aire lliure per aquelles rutines que sigui possible. 

Aquests nous espais i serveis, s’afegeixen als ja oberts en fase 1 de piscines cobertes i descobertes; activitat esportiva individual, sense contacte i en grups reduïts; servei d’entrenador personal i fisioteràpia; pista de pàdel. I a partir de dilluns 8 de juny, s’anirà ampliant l’oferta a mesura que la desescalada avança i així ho permeti.

Nous horitzons, nous objectius

Tocar aigua. Aquest és l’objectiu que les seccions aquàtiques del Club Natació Granollers s’han plantejat per aquesta represa de l’activitat, amb la voluntat de recuperar sensacions en aquest medi després del llarg confinament. I sense aigua, però el mateix enfocament té la secció de gimnàstica artística, que també ha reiniciat els entrenaments a la sala ‘Aurora Morata’ de l’entitat, amb molta cura per evitar lesions després de més de dos mesos a casa.

I és que amb l’entrada de la Fase 2, ahir dilluns 8 de juny es va obrir la porta a què els esportistes federats tornessin a rodar al Club, sempre amb les màximes mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries: Entrenaments esglaonats i prèviament programant les sessions de caràcter individual sense contacte físic i en grups reduïts, respectant l’aforament limitat al 30% de la capacitat d’ús de la instal·lació. Tot i les restriccions, els esportistes es van incorporar amb il·lusió i entusiasme per tornar a l’activitat, propiciant retrobament emocionant amb els companys i entrenadors. I és que no només tenien ganes de tornar a escala esportiva, sinó que també de compartir temps amb equip i tècnics.

Per altra banda i davant la cancel·lació per part de la Federació Catalana de Natació de les competicions de la temporada, les seccions d’aigua aprofitaran aquesta represa per anar recuperant sensacions que havien perdut amb el confinament, reprendre la forma física i amb l’oportunitat que se’ls hi presenta de poder experimentar noves estratègies i accions a escala esportiva. Gimnàstica, però, també ho enfoca com una pretemporada de cara a afrontar el calendari que la Federació Catalana de Gimnàstica manté per l’últim trimestre d'1 any.

Aquesta setmana, han estat convocats tots els esportistes, a excepció del col·lectiu d’esportistes més vulnerables -els nascuts el 2011 i posterior-, que per responsabilitat i seguretat no iniciaran l’activitat fins a la Fase 3. 

També han pogut seguir amb les seves rutines esportives els socis i sòcies del Club, que estan gaudint de més espais i serveis que a la Fase 1, tot i que encara amb les mateixes restriccions d’ús en què és imprescindible la cita prèvia, l’activitat física sense contacte i per torns, i aforament limitat. Ara també poden fer entrenament cardiovascular i de força, prioritzant l’activitat a l’aire lliure per aquelles rutines que sigui possible, a banda de les piscines cobertes i descobertes, l’activitat esportiva individual sense contacte i en grups reduïts, el servei d’entrenador personal i fisioteràpia, i la pista de pàdel. 

Edicions locals