Reobren els centres cívics, les pistes d'atletisme i el pavelló Congost

Amb la fase 2 també reprenen l'activitat presencial el Museu de Ciències Naturals i l'Adoberia

Cultura, Societat, Esports

Centre cívic de Can Bassa
Centre cívic de Can Bassa | Ajuntament de Granollers

Avui dilluns, amb l'entrada a la fase 2 de la desescalada, reobren les portes dos nous equipaments municipals: les pistes d'atletisme i el pavelló del Congost, per a esportistes federats (CAG, Club Triatló Granollers, Assoc. Granollers Esportiva i Fed. Catalana de Bàdminton), amb cita prèvia. Durant la setmana passada ja van obrir el Club Natació Granollers i el Tennis Pàdel Granollers, d'acord amb les mesures d'higiene i seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

Cada equipament ha de respectar l'aforament màxim establert i només es permet la pràctica esportiva individual, o per a un màxim de dues persones quan la modalitat ho requereixi. Cal accedir al recinte amb mascareta, que es podrà treure en el moment de fer l'activitat física. Caldrà respectar la distància de seguretat de 2 metres i es recomana canviar-se de calçat en accedir a la instal·lació, així com fer servir els circuits d'entrada i sortida marcats. Igualment, s'haurà de desinfectar el material comú després de fer-lo servir, i els vestidors i els lavabos estaran tancats.

D'altra banda, avui també reobren portes els centres cívics, amb l'horari habitual de 17 a 20 h. Els cinc equipaments de la xarxa, Can Bassa, Can Gili, Palou, Jaume Oller i Nord, presten només servei d'informació, sobre la programació d'estiu en línia i presencial que han preparat per als mesos de juny i juliol, a més de les Tardes Kanalla per a nens i nenes a Can Gili i Can Bassa, i les propostes dels DiverDivendres. Els usuaris que vulguin demanar cita  prèvia, han de trucar al telèfon dels centres (en l'horari d'obertura) o enviar un correu.

La Tela

El Museu de Ciències Naturals, la Tela, torna a obrir al públic, demà dimarts, amb l'exposició permanent, Tu investigues! i la mostra d'invertebrats, en l'horari habitual de dimarts a dissabte, de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14 h. L'entrada és lliure, però es recomana fer reserva prèvia (per telèfon, 93 870 96 51, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h). El dissabte 20 de juny es reprendran les sessions del planetari i el divendres 19, els tallers Aranyes a les vostres mans. Els visitants hauran de  portar mascareta, netejar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica de l'entrada, seguir el recorregut indicat, respectar la distància de seguretat de 2 metres entre persones, i evitar tocar superfícies i mobiliari.

Visita a l'Adoberia

L'Adoberia, centre d'interpretació història del Granollers Medieval, també reobre al públic, aquest cap de setmana, 13 i 14 de juny, en l'horari habitual, dissabte de 18 a 21 h i diumenge de 12 a 14 h. El mateix diumenge, a les 12 h, es reprèn la programació amb una visita guiada a les restes de l’Adoberia dels Ginebreda, a càrrec de la historiadora de l’art Cinta Cantarell. L'activitat, pensada per a públic familiar i adult, durarà una hora i és gratuïta. Cal fer inscripció prèvia al tel. 93 842 68 40 - museu@granollers.cat. L'aforament és limitat i caldrà complir les mesures sociocanitàries pertinents.

Edicions locals