Granollers manté la programació cultural d'estiu amb actes a la fresca amb control d'aforament

Roca Umbert acollirà un programa de concerts, amb un marcat caràcter local i directes de Catástrofe Club i Albert Lax, entre altres artistes

Cultura

Granollers manté la programació cultural d'estiu amb actes a la fresca amb control d'aforament
Granollers manté la programació cultural d'estiu amb actes a la fresca amb control d'aforament

Malgrat les restriccions imposades arran de la Covid-19, els equipaments culturals de Granollers no han volgut renunciar a una programació per aquest estiu. Així, del 25 de juny al 28 de juliol, Granollers comptarà amb una oferta àmplia d’activitats culturals transversals i per a tots els públics. Sota el lema Segueix la cultura, la cultura segueix, la programació inclou arts visuals, música, dansa, cinema, audiovisual, pensament, teatre i  exposicions. Es tracta d’una oferta conjunta dels equipaments culturals de la ciutat, pensada amb una mirada local i adaptada al context actual.

La música tindrà un paper destacat, amb els concerts a la fresca a Roca Umbert. De música moderna hi haurà les actuacions de Namina, Catástrofe Club –que també inclourà una actuació poètica de Pau i Joan Gener–, Albert Lax i The Sey Sisters. Per primera vegada s’incorpora també la música clàssica amb concerts de diversos grups de petit format sorgits de l’Orquestra de Cambra de Granollers que interpretaran un repertori fresc i estiuenc.

Pel que fa a la cultura popular, es farà la presentació-concert del llibre I que soni la Guimbada, escrit pels grallers, els rajolers i l’entitat l’Olla dels Pobres.

El pensament serà un altre dels eixos de la programació a Roca Umbert. Tal com es va fer l’any passat, es plantegen tres diàlegs al voltant de l’escriptura i de l’art, tots a l’exterior de Roca Umbert. En el primer hi participaran Arnau Tordera (el cantant d’Obeses) i la cineasta Neus Ballús (La Plaga i El viatge de la Marta). El segon serà entre el fotògraf Israel Ariño i el poeta Josep Pedrals, i l’últim serà entre la coreògrafa i ballarina Roser López Espinosa i el dramaturg Martí Torras. Tots els diàlegs estaran dinamitzats per la comissària artística Mercè Alsina.

El Cinemafresh, al Torras Villà

A l’estiu el cinema es trasllada al parc Torras Villà amb el Cinemafresh, que projectarà quatre pel·lícules: Yesterday, Un monstruo viene a verme, La familia Bélier i Spider Man: un nuevo universo. A més, Roca Umbert serà l’escenari d’una nova nit de curtmetratges fantàstics i de terror.

Arts escèniques i visuals

La proposta de dansa passa per dues activitats a Roca Umbert: Nomadis, peça de dansa de Human Hood (companyia resident al Centre d’Arts en moviment) i la dansa integrada de Liant La Troca, que presentaran l’espectacle Desfasats. I les arts escèniques vindran de la mà d’Arsènic, que oferirà una jam session de teatre.
Pel que fa a les arts visuals, Roca Umbert serà l’escenari d’una nova intervenció mural que porta per títol Esperança i que anirà a càrrec dels artistes residents a la fàbrica Josep F. Margalef i Rice (Eduard Sacrest). També hi ha programada una nit d’audiovisuals experimentals creats pels residents de l’Espai d’Arts de Roca Umbert.

A més els museus, ja oberts, ofereixen exposicions i visites guiades, a més d'activitats, com El gran riu de la nit, al planetari. L’activitat d’estiu també passa per la formació. En l'àmbit presencial s’ofereix per a tots els públics a Roca Umbert en dansa, swing i percussió, i també específica per a professionals.

La programació familiar i infantil inclou les programacions de cinema infantil del Petit Edison, les tardes Kanalla amb activitats a la plaça de Joan Oliver a Can Bassa i pati del Centre Cívic Can Gili i els Diverdivendres, amb pallassos màgia, contes i música.

Totes les activitats s’han adaptat a la nova normativa de seguretat, i la inscripció prèvia és obligatòria per tal de poder controlar els aforaments, que també es veuen reduïts –més informació i inscripcions a www.granollers.cat/segueixcultura–.

Edicions locals