El Teatre Auditori se suma a la iniciativa de consum solidari TeatreZoom

Clara Peya hi avançarà virtualment les claus de l'espectacle 'Suite TOC núm.6' que està programat a l'octubre a l'equipament granollerí

Cultura

El Teatre Auditori de Granollers (TAG) s'ha adherit a la iniciativa de consum solidari TeatreZoom, impulsada per Recomana –l'Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques–, ADETCA –Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya– i el grup TRESC, en què actors, autors i directors avancen virtualment al públic les claus dels espectacles que preparen i que de moment no han pogut dur a escena pel tancament dels teatres a causa de la crisi del coronavirus.

En el cas del TAG, Clara Peya hi parlarà el 29 d'octubre de l'espectacle de Les Impuxibles Suite TOC núm.6, que hi havia de portar a la primavera i que s'ha hagut d'endarrerir. Així, l’adquisició de les entrades pel TeatreZoom inclou un 20% de descompte en les entrades per l’espectacle, el 30 d’octubre al TAG.

Els espectadors hi poden assistir i conversar amb els professionals a un preu de 5 euros, que es destinaran a compensar artistes i difondre espectacles de petit i mitjà format. En la seva primera edició, entre juny i desembre de 2020, TeatreZoom ha programat més de 20 sessions amb artistes de tota mena, emergents i consagrats. Les sessions són de pagament i donen dret a una reducció del 20% de l’entrada per a l’espectacle que es promocioni en cada cas.

El projecte suposa una adaptació dels programes postfunció del web Recomana a Barcelona per poder ampliar el radi geogràfic i respondre a les necessitats més urgents del sector. Per fer-ho, compta amb el suport d’Adecta i també amb teatres municipals, així com amb la complicitat de la vintena de sales que hi intervenen. Per la seva banda, tant les productores com els teatres se sumaran a la difusió del programa, pensat per donar claus sobre l’espectacle o l’artista que es vol anar a veure i, fins i tot, de poder intervenir en la conversa.

A la iniciativa s’hi han sumat els teatres de Focus, 3xtr3s, Balañá i "la majoria de les sales alternatives". Per primer cop, es vincula al Teatre Aurora d’Igualada i també entra al paraigua el Teare Auditori de Granollers.

Mercè Arànega serà l’actriu que obrirà el cicle el proper dijous 18 de juny a les a les 18 h. Altres artistes que participaran en la sessió són Joel Joan i Héctor Claramunt (2 de juliol), Clara Segura i Bruno Oro (9 de juliol), Assumpta Serna (16 de juliol), Joan Pera (23 de juliol), Llàtzer Garcia (10 de setembre), Jordi Prat i Coll (1 d’octubre), Denise Duncan (15 d’octubre), Sol Picó, (22 d’octubre), Mario Gas (5 de novembre) o Mar Gómez (19 de novembre), entre d’altres.

Tot i que el projecte ha nascut com a reacció al tancament dels teatres i a la necessitat de trobar ponts entre creadors i públics que ajudin a veure el final del túnel, els organitzadors no descarten que, "si l’aventura engresca tothom", es pugui mantenir a partir del 2021, fent-ho compatible amb les habituals postfuncions del Travessia Recomana.

Edicions locals