La mobilització dels professionals de l'Hospital, a la Porxada

El comitè d'empresa va lliurar a Josep Mayoral, president del patronat de la FPHAG, les seves reivindicacions

Societat

La mobilització dels professionals de l'Hospital, a la Porxada
La mobilització dels professionals de l'Hospital, a la Porxada

L'habitual concentració dels dimecres dels professionals de l'Hospital es va traslladar ahir a la Porxada. El comitè d’empresa, amb representació de CCOO, UGT, MC i SATSE, va lliurar a l’alcalde i president del patronat de l’Hospital, Josep Mayoral, un manifest amb les principals reivindicacions del sector, que passen per garantir una sanitat pública i de qualitat al Vallès Oriental –la comarca amb menys llits d’hospitalització per habitant–, amb més recursos, més drets, més seguretat i millors condicions laborals i econòmiques per als professionals.

Entre d’altres, la plantilla reclama més pressupost a la despesa de sanitat; que augmenti el nombre de llits per habitant, especialment al Vallès Oriental; millores en les infraestructures sanitàries de la comarca; reduir les llistes d’espera de les intervencions quirúrgiques i visites mèdiques i equiparar les ràtios dels professionals a escala europea.

També disposar d’unes mesures de prevenció adequades a les necessitats de cada circumstància, amb EPI de qualitat; un salari digne per als professionals que reverteixi les retallades dels últims anys; que la paga per objectius (DPO) no quedi condicionada a l’equilibri pressupostari de l’empresa i que es faci efectiu el pagament del plus de vacances (2015-2019) que es va denunciar i es va guanyar en sentència.

Finalment, els professionals també demanen que s’avanci l’edat de jubilació als 60 anys; un temps de solapament adequat i real entre torns pels professionals que tenen continuïtat assistencial; millores en les contractacions i calendaris del personal sanitari; una gestió eficaç de les administracions; que no s’externalitzin serveis generals com cuina o higiene; convenis a l’alçada dels professionals de la sanitat; recuperar el conveni antic de la residència assistida de la FPHAG i que el patronat s’impliqui en la consecució d’aquestes millores.

Els manifestants duien cartells i pancartes amb aquestes reivindicacions, la bata blanca i el mocador negre que identifica la lluita del col·lectiu. A causa de la Covid-19, el Departament d’Interior no va autoritzar la manifestació inicialment prevista entre l’Hospital i la plaça de la Porxada.

Edicions locals