Namina encetarà els concerts de l'Obert per Vacances a Roca Umbert

La cantant hi presentarà el llibre disc 'Ens endurem el vent'

Cultura

Namina encetarà els concerts de l'Obert per Vacances a Roca Umbert
Namina encetarà els concerts de l'Obert per Vacances a Roca Umbert

La setmana passada es presentava l'agenda estiuenca de Granollers, amb una aposta per mantenir l'activitat cultural malgrat les mesures arran de la Covid-19 com a element de motor de la ciutat. Un dels cicles més habituals i concorreguts del juny i juliol és l'Obert per Vacances, que novament es programa al recinte de Roca Umbert i que el proper dijous, 25 de juny (21 h), s'inaugurarà amb el concert de la cantant Namina, que presentarà el seu tercer treball, el llibre disc Ens endurem el vent (Edicions Tremendes i Segell Microscopi, 2019).

Namina és l'alter ego de Natàlia Miró do Nascimento, que amb 13 anys de manera autodidacta ja va començar a crear cançons i dos anys després va formar el primer projecte musical. Influïda per George Benson, Cesària Èvora, Chico César, Jobim i Billie Holiday, entre altres artistes, Namina construeix un repertori eclèctic. El 2014 decideix gravar el primer disc, Orlando, i comença a treballar amb la banda que l'acompanyarà també al segon treball i, en el cas de Xevi Matamala, fins ara en format duet.

Namina ha passat per festivals com el Músiques Sensibles del Liceu, ElMini d'Olot, el Black Music Festival de Girona i el Festival BarnaSants, entre altres cites. Dijous desplegarà a Roca Umbert, i amb el suport de l'entitat AUSA, la seva identitat singular.

Reserva d'entrades

Per controlar l'aforament i mantenir les normatives imposades arran de la pandèmia, enguany caldrà fer una inscripció a les activitats per tal de tenir les entrades reservades, tant a espais interiors com exteriors. Preferentment s'ha de fer en línia (a través del web escenagran.cat) o telefònicament –si es vol fer presencial, cal demanar cita prèvia–. Així, doncs, l'oferta cultural es veurà condicionada pels protocols d'esdeveniments que s'aprovin des de la Generalitat i el pla Procicat.

Edicions locals