Lluís Estopiñan reflexiona sobre la migració en una exposició a Colòmbia

L'artista granollerí hi presenta 'Tengo ganas de verte', un treball amb fotografies i sobres de carta antics

Cultura

La mostra virtual de Lluís Estopiñan al festival artístic de Colòmbia
La mostra virtual de Lluís Estopiñan al festival artístic de Colòmbia

El granollerí Lluís Estopiñan inaugurava dimarts l'exposició Tengo ganas de verte, en el marc del 19è Festival Internacional de la Imatge de Manizales, a Colòmbia, que enguany s'ha hagut de fer en format virtual per mitjà d'un avatar que permet moure's per l'exposició.

Les peces d'Estopiñan, seleccionades d'entre 58 propostes, estan emplaçades a la sala del Banco de la República, "l'espai més generós dels que disposa el festival, on hem exposat 20 peces d'aquesta sèrie en grans ampliacions, una cosa que en l'edició física presencial hagués estat molt difícil", explica l'artista.

Tengo ganas de verte vol reflexionar sobre com la migració transforma les persones i sobre les implicacions emocionals que comporta a partir d'unes fotografies comprades en uns encants de Bogotá, i que van ser enviades a Catalunya creuant l'oceà Atlàntic.

Estopiñan ha incorporat, com a suport, sobres de cartes antics, de la república i del franquisme, però també d'Amèrica llatina, amb la seva estètica i connotació personal i de la seva època, com a referència conceptual a la idea d'altres maneres de comunicar-se i de mantenir la connexió amb l'altre. D'aquí el títol de la mostra, que es refereix al comiat d'algunes cartes, però també a l'enyorança i les ganes de coincidir.

Edicions locals