La pluja 'dilueix' la tornada del 50% de les parades de roba i complements al mercat

L'Ajuntament està a l'espera de les mesures decretades per la Generalitat en el marc de la 'nova normalitat' per poder recuperar el 100% de les parades

Societat, Economia

Les parades d'alimentació, de moment, es mantenen a l'avinguda del Parc i plaça Barangé, tot i que ja sense tanques perimetrals
Les parades d'alimentació, de moment, es mantenen a l'avinguda del Parc i plaça Barangé, tot i que ja sense tanques perimetrals

La pluja intensa d'aquest matí ha fet que el retorn del 50% de les parades de roba i complements previst a l'entrada de la fase 3 no s'hagi acabat de completar. Alguns dels marxants han decidit no instal·lar la parada, tot i que sí que el mercat dels dijous ha iniciat els passos per recuperar certa normalitat.

Les 71 parades d'alimentació, que fa setmanes que s'instal·len a l'avinguda del Parc i les places Barangé i Pau Casals, han mantingut aquest emplaçament, tot i que la fase 3 ha permès que ja no calgui el control d'aforament i, per tant, el perímetre ja no està delimitat per tanques.  

Pel que fa a les 150 parades de les 300 de roba, sabates, complements, parament de la llar i altres productes no alimentaris que podien instal·lar-se avui, segons l'acord ratificat en una darrera reunió entre Ajuntament i representants dels marxants dilluns, en la majoria de casos han pogut mantenir l'espai que ocupaven abans de la crisi sanitària. A més, dimarts es va fer un sorteig per determinar quines parades podien muntar avui, ja que fins que no es pugui recuperar el 100% del mercat s'alternaran cada 15 dies.

Hi ha hagut parades, però, que s'han hagut de reubicar perquè estaven situades a carrers estrets com el de Santa Esperança, en un tram del carrer Santa Anna i en un tram del carrer Sant Jaume, espais que no permeten mantenir les distàncies decretades pel govern de l'Estat. Així, aquestes es distribuiran provisionalment al carrer Sant Josep i la plaça de Can Trullàs. "Són 49 parades, la meitat de les quals podien instal·lar-se avui. És cert que ha generat cert disgust entre els afectats, però ha estat pactat amb els representants dels marxants i són poques parades respecte al gruix", argumenta la regidora de Serveis i Via Pública, Andrea Canelo.

Algunes d'aquestes avui han decidit no muntar, també arran de la pluja, tot i que la majoria de paradistes es mostren contents de poder tornar a l'activitat.

De fet, la responsable municipal ha explicat que la voluntat del govern és que el mercat, un cop recuperades totes les parades, "mantingui el continuu, de manera que cap parada quedi aïllada del conjunt i que les d'alimentació tornin al seu lloc", diu.

L'Ajuntament està, doncs, a l'espera de les mesures que decreti la Generalitat, un cop entrada la fase 3 i recuperades les competències, per poder anar recuperant el 100% de l'activitat del mercat dels dijous. "Encara no sabem com serà la 'nova normalitat', si més o menys restrictiva que la proposta de l'Estat", explica Canelo, tot i que avança que ja s'han estudiat els emplaçaments del mercat amb les 370 parades habituals abans de la Covid-19.

Els i les compradores han de complir un seguit de mesures higièniques: portar mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persones; no tocar els productes alimentaris; pagar amb targeta bancària, si és possible. Pel que fa als paradistes, és obligatori l'ús de guants i mascareta i les parades han de tenir entre elles una distància frontal de 6 metres.

Creix el mercat de Canovelles

A partir de diumenge 21 de juny el mercat dels diumenges de Canovelles tornarà a tenir parades no alimentàries. Es preveu que s’hi incorporin prop d’un centenar de parades de roba, complements, calçat, productes per la llar i altres productes no alimentaris.

El mercat tindrà aforament limitat. Pel que fa a alimentació, estarà obert de 8 a 14 h, mentre que el de productes no alimentaris obrirà de 9 a 14 h. En tots dos casos, l’horari preferent per a majors de 65 anys serà des de l’obertura i fins a les 10 del matí, i l’accés al mercat es tancarà a les 13.30 h. 

Edicions locals