La revetlla es portarà per dins

Protecció Civil recomana celebrar-ho en grups reduïts i Òmnium aprova la flama del Canigó virtualment

Cultura

La il·lustració de Pau Farell recorda que aquest Sant Joan s'haurà de viure sense fogueres ni festes populars
La il·lustració de Pau Farell recorda que aquest Sant Joan s'haurà de viure sense fogueres ni festes populars

Amb els creixements urbanístics i les sequeres, les fogueres de Sant Joan han anat desapareixent any rere any –a Granollers només quedava la del costat del pavelló de Can Bassa i a les Franqueses la d'Encendraires a la plaça de l'Ajuntament–. Enguany, però, com ja es veia a venir des del confinament, el Sant Joan no tindrà ni fogueres ni revetlles populars, i s'haurà d'adaptar –també en l'ambient privat– a les recomanacions sanitàries derivades de la Covid-19.

Tot i que la Porxada no acollirà el tradicional acte de la vigília de Sant Joan, Òmnium farà arribar la flama del Canigó a Granollers de manera virtual –a través del web de l'entitat i xarxes socials– i, amb el lema Enguany encenc la flama per tu, aquesta tradició esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la pandèmia –Òmnium insta a encendre una espelma a les 22 h als balcons–.

Sant Joan és la primera festa assenyalada al calendari en què família i amics es podran reunir –en grups reduïts–. Amb tot, Protecció Civil recorda les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l'ús de mascareta, el rentat de mans i la distància física, i evitar compartir menjar i estris a l'hora dels àpats. En cas de fer ús de la pirotècnia, es recorda que no es faci servir gel hidroalcohòlic, altament inflamable, ni subjectar els petards amb les mans en encendre'ls.

Edicions locals