Belén García disputarà el Campionat d'Espanya de Kàrting després de la cancel·lació de les W Sèries

La pilot granollerina ajorna un any el seu debut al certamen internacional femení de monoplaces, suspès per la Covid-19.

Esports

Belén García
Belén García | Mediage

La granollerina Belén García encara haurà d'esperar un any més per a debutar internacionalment, ja que les W Sèries de 2020 han estat cancel·lades a causa de la pandemia. Per ara, la pilot granollerina disputarà el Campionat d'Espanya de Kàrting el 25 de setembre a Campillos (Màlaga), amb tres proves puntuables. García repetirà a la categoria de KZ-2, com ja va fer el 2018, i va acabar en desena posició. Un resultat que es proposa millorar en aquesta edició, tot i que tampoc és la seva gran prioritat. "L'únic que vull ara mateix és tornar a gaudir d'aquest esport. Si no es pot pujar-me a un cotxe, si pot fer-ho i competir, hi ha una gran diferència", confesa.

La decisió no va agafar per sorpresa a la pilot catalana, que ja intuïa que podia acabar succeint: "Vaig acabar la temporada passada amb la il·lusió que aquest 2020 tindria assegurada la meva participació en el campionat i això ha estat un cop dur, però entenc la decisió. En la situació actual és molt difícil poder reunir totes en un mateix lloc i no podien deixar a cap pilot fora". A més, García assegura que "tindria poc sentit fer una temporada a mitges podent completar una sencera l'any que ve".

En qualsevol cas, si tot va bé, Belén García serà a la graella de sortida de les W Sèries en 2021. "Encara no m'ho han confirmat, però confio que hi seré i que podré demostrar el que puc fer". En els seus plans també entra realitzar el complet programa de preparació previst per a aquest any, que incloïa diversos tests i la participació en dues curses de la Formula Renault Eurocup, ja que la pilot no està disposada a esperar un any per tornar a pujar a un vehicle de competició. Per aquest motiu, ha decidit inscriure en el Campionat d'Espanya de Kàrting (CEK), un certamen que coneix molt bé i que li permetrà seguir competint a un alt nivell. El calendari provisional, pendent d'aprovació per la Comissió Delegada de la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme (RFEdA), inclou tres proves: Campillos (25-27 de setembre), Chiva (16-18 octubre) i Zuera (13-15 novembre).

"De totes les disciplines de motor que he provat, el kàrting és una de les que més m'agrada. En el Campionat d'Espanya hi ha molta competitivitat i crec que em pot ajudar per mantenir la forma fins que pugui tornar a córrer amb fórmules", explica.

Mentrestant, la pilot continuarà compaginant els seus estudis en Enginyeria Telemàtica amb el campionat virtual de les W Sèries. "Em prenc el campionat com un complement més a la meva rutina habitual d'entrenament. De moment no he tingut massa sort pel que fa a resultats, però sí que percebo que he evolucionat en el meu pilotatge i en com afrontar diferents situacions de carrera". A més, García ha aprofitat aquesta aturada per estrènyer més amb els estudis: "És complex perquè no puc dedicar totes les hores que m'agradaria al simulador, però igualment espero estar més endavant en les pròximes carreres".

Edicions locals