El festival Panoràmic confirma que es farà a l'octubre a Roca Umbert i suma espais a Barcelona

L'eix temàtic de la quarta edició serà el concepte d''extimitat', de quan les intimitats es fan públiques

Cultura

El cartell del Panoràmic 2020
El cartell del Panoràmic 2020

Ja hi ha dates confirmades per la quarta edició del Panoràmic, el festival de fotografia, cinema i arts audiovisuals, que obrirà portes el 15 d’octubre a Granollers i el 20 d’octubre a Barcelona. Aquesta edició tractarà el concepte d’Extimitat, per posar el focus en les intimitats que deixen de ser secretes i privades i es converteixen en públiques. El festival explorarà les fronteres entre el públic i el privat, i com la necessitat de compartir sovint conviu amb la por a ser vigilats i controlats socialment.

L’extensa programació inclou exposicions, workshops, conferències, simposis, projeccions i convocatòries obertes a la participació d’artistes d’arreu del món. També compta amb un programa educatiu i activitats pensades per a un públic familiar. Una de les grans novetats d’enguany és l’ampliació de les seus del festival: Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers) seguirà sent la seu principal, però s’hi afegeixen l’Arts Santa Mònica, la Fundació Mapfre i la Fundació Foto Colectània (Barcelona). Entre els noms més destacats d’aquesta quarta edició hi ha les artistes Sophie Calle, Mireia Sallarès, Antoine d’Agata, Daniel G. Andújar, Itziar Okariz, Kurt Caviezel i Laia Abril. El programa complet del festival es presentarà la darrera setmana de setembre. 

Enguany, Panoràmic amplia la seva xarxa de contactes internacionals amb vincles amb Festivals de Sèrbia, Itàlia, Quebec i Colòmbia. 

Panoràmic està organitzat per Grisart, i promogut per l’Ajuntament de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El fotògraf Joan Fontcuberta forma part de la direcció del festival i n'és un dels principals impulsors, juntament amb Mercè Alsina, Andres Hispano i Fèlix Pérez-Hita, que formen el comitè assessor. Panoràmic també compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

Edicions locals