Josep Maria Jové diposita la fiança al TSJC per evitar ser embargat

El Tribunal havia marcat aquest dijous, 25 de juny, perquè Jové i Salvadó ingressessin 1,63 milions d'euros

Política

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó

Els diputats d'ERC al Parlament Josep Maria Jové –veí de les Franqueses– i Lluís Salvadó han dipositat la fiança d'1,63 milions d'euros que els demanava el TSJC per evitar que els embarguessin els béns personals. El TSJC va confirmar el 24 d'abril el processament de Jové i Salvadó per l'organització de l'1-O pels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets.

Davant d'això, la Caixa de Solidaritat va iniciar fa unes setmanes una campanya per demanar la solidaritat ciutadana per reunir l'import que els requeria el tribunal i que havien de dipositar a tot estirar aquest dijous, 25 de juny.

En una piulada a Twitter, ERC Vallès Oriental ha manifestat que "la solidaritat encongeix la repressió" i assegura que el partit continuarà fent costat als dos diputats "quan arribi el judici farsa al qual s'hauran d'enfrontar per exercir drets fonamentals en democràcia".

Jové i Salvadó, quer durant l'1-O eren els secretaris d'Economia i Hisenda de la Generalitat respectivament, s'han de presentar mensualment al jutjat, no poden sortir del país i tenen retirat el passaport.

Edicions locals