ERC presenta una moció contra la discriminació racial

El grup municipal vol que es creï una comissió que elabori una diagnosi sobre l’estat del racisme a Granollers

Societat, Política

Núria Maynou és la portaveu del grup municipal d'ERC
Núria Maynou és la portaveu del grup municipal d'ERC | Xavier Solanas

El grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC) a l'Ajuntament de Granollers ha registrat una moció per tal de ser debatuda al proper ple de dimarts que insta el consistori a donar suport a les lluites per l'eliminació de la discriminació racial.

"La violència policial especialment intensa d’aquestes últimes setmanes als Estats Units, amb l’assassinat de George Floyd, els episodis de violència racista que es van viure a Premià de Mar, així com les agressions racistes d’agents dels Mossos d’Esquadra que han sortit recentment a la llum, ens mostren com el racisme encara és present arreu i la necessitat de combatre’l amb contundència, sobretot des de les institucions", argumenten els republicans.

Així, ERC proposa que l’Ajuntament condemni l’assassinat de George Floyd i de totes les víctimes del racisme, als Estats Units i arreu del món, i reafirmi el seu compromís amb una societat lliure de desigualtats i discriminacions.

La moció també demana que l'Ajuntament adquireixi el compromís de constituir una Comissió de treball que elabori un informe de diagnosi sobre l’estat del racisme i la xenofòbia a la ciutat.

Edicions locals