Endavant la rehabilitació de la xemeneia octogonal de l'antiga fàbrica Torras Villà

La consolidació i reparació forma part de l'actuació d'il·luminació patrimonial cofinançada pel FEDER

Cultura, Societat

Endavant la rehabilitació de la xemeneia octogonal de l'antiga fàbrica Torras Villà
Endavant la rehabilitació de la xemeneia octogonal de l'antiga fàbrica Torras Villà

L'Ajuntament de Granollers ha publicat la licitació dels treballs de consolidació i rehabilitació de la xemeneia octogonal de l'antiga fàbrica Torras Villà, situada a la rambla Josep Tarradellas, i que forma part d'una actuació de turisme industrial i il·luminació del patrimoni cofinançada pel fons europeu FEDER.

La reparació de les lesions i patologies detectades en l'esmentada xemeneia es farà mitjançant la reparació d'esquerdes, reposició o tractament de zones amb maó ceràmic, restitució de la cornisa de pedra natural del sòcol, tractament hidrofugant de tota la superfície de maó ceràmic i coronament de la sortida superior de fums. L'actuació ha estat licitada amb un pressupost de 24.589 euros (IVA inclòs) i amb un termini d'execució de tres setmanes.

El projecte de patrimoni industrial també inclou la recuperació de les xemeneies de la Font, Can Comas i la serradora Gibert, així com treballs a Roca Umbert, que fa setmanes que també s'han licitat. Després de la fase de rehabilitació, el projecte inclou una segona fase d'il·luminació patrimonial d'un itinerari per la ciutat a través de les xemeneies d'antigues fàbriques.

La xemeneia octogonal de Can Torras forma part d'un conjunt de dues xemeneies de la fàbrica tèxtil, que va funcionar des de 1850 i fins al 1963. Amb la posterior reurbanització de la zona es van mantenir les xemeneies. El 2014 es van realitzar obres de consolidació de la xemeneia de base circular que tenia un molt deficient estat de conservació. Ara cal restaurar l'altra. Un cop arreglats o substituïts els elements estructurals, s'hi col·locarà un barret metàl·lic per evitar l'entrada d'aigua de pluja.

Edicions locals