Comencen els casals d'estiu amb més oferta i grups reduïts

La participació de l'any passat va ser de 727 nens i nenes, un 29% més que enguany

Societat

Comencen els casals d'estiu amb més oferta i grups reduïts
Comencen els casals d'estiu amb més oferta i grups reduïts

Els casals d'estiu, activitats esportives i Itineraris Gra que organitzen cada any l'Ajuntament de Granollers, dels 3 anys als 16 anys, es posen en marxa aquest dilluns. En total s'hi han inscrit 514 nens i nenes i joves: 48 al Casal Escolta: 61 al Casal Salvador Espriu; 65 al Casal Lledoner; 81 al Casal Salvador Llobet; 69 al Casal Ferrer i Guàrdia; 81 al Casal d'Estades Musicals; 144 a les activitats esportives; 20 al Casal Lingüístic; i 92 als Itineraris Gra.

L'edició del Fes-te l'estiu d'aquest any ve marcada per l'establiment de protocols per a la prevenció de contagis a causa de la pandèmia. Els més destacats són el seguiment de l'estat de salut dels participants i la reducció dels grups a un màxim de 10 persones. Això ha obligat a estendre els casals a diversos espais de la ciutat, que es desinfecten i ventilen diàriament.

A més, l'oferta, s'ha allargat fins a la segona quinzena d'agost amb el casal organitzat per l'Associació Cultural i les activitats esportives, proposades per l’Associació Tecnivallès Esports. Pel que fa a les activitats, estan vinculades a l’acompanyament emocional, els aprenentatges lligats a la curiositat, la creativitat, la participació, el joc, el treball en equip, etc.; i també aquelles que ajudin a garantir l’autoprotecció i els hàbits d’higiene i seguretat.

Tal com recull el pla de mesures socioeconòmiques per fer front als efectes de la crisi de la Covid-19, l'organització de casals d'estiu en grups més reduïts i l'increment d'oferta també durant l'agost té un impacte de 100.000 euros no previstos en el pressupost de l'Ajuntament de Granollers.

Edicions locals