Agressió de dos vigilants de seguretat de Renfe a un passatger

La companyia ferroviària aparta preventivament del servei dos vigilants de seguretat després d’una nova agressió

Societat

Agressió de dos vigilants de seguretat de Renfe a un passatger a les Franqueses
Agressió de dos vigilants de seguretat de Renfe a un passatger a les Franqueses

El vídeo d'una actuació violenta per part de dos vigilants de seguretat contractats per Renfe contra un passatger s'ha fet viral a les xarxes socials aquest cap de setmana. Segons els autors de la gravació, que han denunciat l'agressió als Mossos, els fets han passat aquest dissabte al matí en un tren de Rodalies a les Franqueses, quan dos vigilants de seguretat han cridat l'atenció a un passatger perquè duia un mocador per tapar-se la boca en lloc d'una mascareta.

En les imatges es veu com els dos vigilants mantenen immobilitzat un home sobre els seients del vagó mentre el passatger es queixa per l'actuació. Un dels vigilants emmanilla l'home, i, quan aquest qüestiona la seva actuació, el vigilant li clava un cop a la cara, li tapa la boca i el fa callar. Llavors intervé l'acompanyant de l'home emmanillat, que és qui grava el vídeo, però el vigilant intenta prendre-li el mòbil.

L'actuació dels vigilants ha provocat les crítiques de moltes persones a les xarxes socials, que no consideren aquestes actuacions un cas aïllat. Renfe, per la seva banda, ha apartat els vigilants del servei preventivament a l'espera de resolució de l'expedient que s'ha obert i ha manifestat que no tolera actituds d'aquest tipus que taquen la feina dels treballadors de seguretat dels serveis ferroviaris.

Edicions locals