Sindicats reclamen un pacte per a un nou model econòmic

Granollers va ser una de les ciutats que va acollir la mobilització de CCOO, UGT i USOC

Economia

Sindicats reclamen un pacte per a un nou model econòmic
Sindicats reclamen un pacte per a un nou model econòmic | CCOO

Granollers va ser una de les desenes ciutats catalanes que dissabte van acollir mobilitzacions amb el lema Un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris, convocades per CCOO, UGT i USOC. Així, la Porxada va acollir la concentració en què es va reclamar un nou model social i econòmic, en què les persones estiguin al centre de les decisions, perquè ningú quedi enrere i es vetlli per la qualitat democràtica.

La mobilització formava part d’una convocatòria més àmplia que va tenir lloc arreu de l’Estat durant cap de setmana. La convocatòria ha estat presencial i s’ha fet amb mesures de distanciament físic arran de la Covid-19.

La mobilització també ha volgut posar en valor el diàleg social per aconseguir negociar i pactar un gran acord que trobi les mesures necessàries i efectives que dirigeixi la sortida de la crisi cap a un nou model industrial, energètic, turístic, de mobilitat i de comerç, de manera que les transicions siguin justes per a les persones i que no es quedi ningú enrere. I que apuntali els serveis públics i els treballs essencials que han salvat moltes vides durant aquesta pandèmia.

A la convocatòria també es va llegir el manifest que, de fet, reforça aquesta idea i reclama una aposta decidida pels serveis públics. "Mai més retallades en sanitat; mai més mercantilització de les cures", diu el text, que també demana la regularització de les persones migrades, així com que la cultura es consideri un bé comú.

Edicions locals