El Garatge Let de Granollers tanca després de 100 anys

El taller mecànic, situat al carrer Álvarez de Castro 45, és especialista en l'adaptació de vehicles per a discapacitats

Economia

El Garatge Let de Granollers tanca després de 100 anys i 4 generacions
El Garatge Let de Granollers tanca després de 100 anys i 4 generacions

Aquest agost, i després de 100 anys de funcionament, el Garatge Let tancarà les portes per jubilació. El taller mecànic, actualment situat al carrer Álvarez de Castro, 45, és reconegut com una empresa capdavantera especialitzada en adaptacions de vehicles per a la conducció i el transport de persones amb discapacitat i per la creació de doble comandaments per a vehicles d’autoescoles, a més de ser experts en mecànica general.

El 1920, Eudald Alberch Gibernau –l'avi Let– va obrir un taller de reparació d’automòbils al carrer Alfons IV, 78, de Granollers. Cent anys i quatre generacions després el taller continua en funcionament, malgrat que va ser cremat durant la Guerra Civil i obert de nou al carrer Álvarez de Castro.

Segons expliquen els seus responsables, Garatge Let ha estat una empresa que s’ha sobreposat i adaptat a les necessitats al llarg de tota la seva història, anant més enllà de la mecànica general, "quan el 1945 en Salvador Alberch Torra, un geni del disseny mecànic, va introduir els comandaments dobles per a autoescoles aplicant tots els coneixements de l’època".

Cap al 1970, Francesc Alberch Torrents, el seu fill, va iniciar amb molta precisió l’adaptació de vehicles per al transport i la conducció de persones amb discapacitat, que s’ha mantingut fins a l’actualitat gràcies al treball meticulós de Guillem Alberch Blázquez, la quarta generació de la família.

El taller també s'ha caracteritzat per la seva familiaritat i ha estat sempre un punt de trobada d’amics i clients, que han passat a saludar, o a seure a l’oficina a parlar de la vida amb l’Amalia mentre els informava de les reparacions i les opcions per adaptar els seus vehicles.

Aquest agost, coincidint amb el centenari, Garatge Let tanca les portes per jubilació. Els seus propietaris agraeixen al Ramón i als treballadors que els han ajudat a fer la feina ben feta, així com la confiança dels clients vinguts d'arreu de Catalunya durant tots aquests anys.

Edicions locals