Adif publica les expropiacions per al desdoblament de l'R3

El tràmit d'informació pública precedeix l'inici dels treballs

Societat

Adif publica les expropiacions per al desdoblament de l'R3
Adif publica les expropiacions per al desdoblament de l'R3

Nou pas per al desdoblament de la línia R3 entre Parets i la Garriga. Adif ha publicat l'anunci d'expropiacions de terrenys per al desdoblament de l'R3, un pas previ a l'execució del projecte de construcció. En el document, Adif detalla que el desdoblament es desenvoluparà paral·lel a la línia actual en la major part del tram.

Fins a l'estació de Granollers-Canovelles la duplicació es farà per l'esquerra, i inclou la supressió dels passos a nivell que s'està fent actualment i el pas inferior que dóna continuïtat al camí de Can Ninou. A la sortida de l'estació, es manté el traçat per l'esquerra i segueix fins a la construcció de viaductes de via única sobre el riu Congost i la carretera C-352. També s'han projectat murs per minimitzar l'impacte a zones verdes. Seguidament, el traçat entrarà a l'estació de les Franqueses. A la sortida s'hi han projectat més murs per minimitzar l'afectació al carrer Sant Isidre, al torrent de Santa Margarida, Can Morera i Can Minguet.

En general s'ha situat la línia d'expropiació a 8 metres de l'explanació de la línia ferroviària. En el cas de Granollers, les expropiacions afecten 54.966 metres quadrats, dels quals 48.132 són rurals i 6.834 urbanitzats. En el cas de les Franqueses, l'expropiació és de 89.605 metres quadrats, dels quals 73.657 són rurals i 15.948 urbanitzats –la majoria industrial, però també residencial de solars de diversos propietaris particulars–. A més, el document publicat també preveu les ocupacions temporals mentre durin les obres de 20.897 metres quadrats al terme municipal de Granollers i de 36.640 al de les Franqueses.

La via, lluny dels Gorcs

L’Ajuntament de les Franqueses presentarà al·legacions al desdoblament de la línia de tren R3 al seu pas pel municipi. Així ho va explicar l’alcalde, Francesc Colomé, en el ple de dijous per respondre una pregunta d’Imagina Esquerra en Comú (IEC) sobre el Pla de Mobilitat del Vallès. Colomé explicava que el pla de desdoblament dibuixat per Adif modifica el traçat actual de la via i afecta un espai de zona verda i d’equipaments de la urbanització Els Gorcs. A més, segons l’alcalde, el pla tampoc no soluciona l’entrada a la urbanització davant de Can Santa Digna, a la carretera N-152z. “Volem una rotonda segura per accedir als Gorcs”, deia Colomé.

Edicions locals