Convocada la 15a edició del premi de pintura Paco Merino

El certamen, amb una dotació per al guanyador de 2.500 euros, rep cada any obres de tot el món

Cultura

Diego Vallejo va guanyar l'anterior convocatòria del Premi Paco Merino
Diego Vallejo va guanyar l'anterior convocatòria del Premi Paco Merino | Aïda Jiménez

El premi de pintura Paco Merino arriba a la 15a edició plenament consolidat. Dimarts es presentaven les noves bases de la convocatòria, que manté la dotació econòmica de 2.500 euros –incrementada el 2018 en 500–. Com l'any passat l'exposició de les obres finalistes no coincidirà amb el veredicte, per tal de donar més temps a l'artista guanyador per ser-hi present.

Així, les obres seleccionades s'exposaran del 3 de novembre al 7 de desembre, i el dia 10 de novembre es donarà a conèixer el veredicte del jurat, que enguany estarà compost per l'artista plàstic Lluís Estopiñan, la tècnica del Museu de Granollers Glòria Fusté, el dissenyador d'interiors Kiku Mena, el crític d'art i comissari Frederic Montornès i la galerista i comissària d'exposicions Cristina Requena. Josep Maria Farnés, membre del grup Pro Art Paco Merino hi actuarà com a secretari.

El grup Pro Art Paco Merino, constituït a finals de 2002 i impulsor del certamen pictòric, va voler amb aquest premi retre un homenatge a Paco Merino (1948-2004), un artista autodidacte i versàtil, així com donar suport als artistes emergents i contribuir a augmentar el prestigi i la bona tradició que existeix a Granollers i la comarca pel que fa a les arts plàstiques i, en especial, "encoratjar l'esperit artístic, inconformista, obert i creatiu que representava Paco Merino".

El certamen és obert a tots els artistes que ho desitgin, tant individualment com col·lectivament, a partir de 18 anys. S'hi pot presentar una obra per autor o col·lectiu, i la temàtica i la tècnica són lliures. La dimensió de l'obra no pot ultrapassar els 100 cm en el costat més llarg –i viatjarà a compte i risc de l'autor–. Per concursar cal presentar la imatge per correu electrònic a l'adreça premipacomerino@gmail.com, amb la informació del títol, tècnica, dimensions i suport i les dades de l'autor.

L'obra guanyadora també s'exhibirà temporalment al balcó del Museu de Granollers.

Edicions locals