Els veïns de la Torreta es mobilitzen per denunciar l''abandonament' del barri

L'Associació de Veïns i la plataforma Todos por la Torreta exigeixen a l'Ajuntament accions de millora urgents

Societat

Una pancarta assenyala un dels espais descuidats del barri I Foto: Todos por la Torreta
Una pancarta assenyala un dels espais descuidats del barri I Foto: Todos por la Torreta

L'Associació de Veïns de la Torreta i la plataforma Todos por la Torreta han convocat una mobilització el pròxim divendres 17 de juliol (19 h) per protestar per l'estat "d'abandonament" del barri. La manifestació recorrerà bona part del carrer Costa Brava entre l'Hotel Ciutat de Granollers i el restaurant Peix d'Or, de manera que l'accés i la sortida de Granollers quedarà tallada en aquest punt.

Els veïns fa anys que denuncien deixadesa en el manteniment del barri i que reclamen millores per aquest nucli de la Roca. Malgrat haver abordat aquestes peticions amb l'Ajuntament moltes vegades, diuen sentir-se "abandonats" per tots els equips de govern dels últims anys. "Sempre tenen molt bones paraules, però a l'hora de la veritat mai no fan res", diu Sergio Pérez, veí del barri i col·laborador de l'Associació de Veïns i de la plataforma. "Recentment han deixat escapar una possible subvenció de 150.000 euros per no haver presentat cap projecte", afegeix.

Els veïns estan farts d'esperar i exigeixen accions de millora urgents, sobretot en l'àmbit urbanístic. "Hi ha moltes voreres que no estan acabades, carrers pendents d'asfaltar i canonades de fibrociment foradades o desfetes que fa 50 anys que no es renoven", denuncia Pérez. "També està ple de barreres arquitectòniques, i en molts carrers és impossible passar-hi amb un carro de la compra".

Els veïns també denuncien deixadesa en el manteniment del mobiliari urbà i dels equipaments, com la terrassa del centre cultural de joves, tancada des de fa molts anys, i posen com a exemple del mal estat dels carrers la caiguda d'una dona gran aquest dimarts al passatge Espanya que ha hagut de ser hospitalitzada.

El passat 25 de juny, més d'un centenar de veïns ja es van mobilitzar per diversos carrers del barri, especialment pel carrer Granada, un dels principals punts de les seves reivindicacions. Demanen que el carrer s'urbanitzi i s'allargui per connectar amb el polígon Ramassar perquè els camions tinguin una ruta alternativa i no hagin de travessar pel mig del barri. 

Edicions locals