'Vallesos' dedica el número 19 als aplecs populars

El llibre-revista també inclou reportatges de la llevadora de la Roca Teresa Ametller i del proper llibre d'Enric Vilageliu sobre els ocells que van omplir Granollers durant el confinament

Cultura, Societat

'Vallesos' dedica el número 19 als aplecs populars
'Vallesos' dedica el número 19 als aplecs populars

La revista-llibre Vallesos ha editat el seu número 19, dedicat als aplecs populars del Vallès Oriental i Occidental que perviuen, tot i la desaparició en bona part del Vallès rural, i també alguna referència als que es van deixar de fer, com el de Sant Miquel del Fai.

Del Vallès Oriental, hi ha amplis reportatges dels aplecs del Remei de Caldes, de Sant Hilari de Cardedeu i de la Festa del Pi i dels Sants Patrons del Figaró, entre d'altres.

La publicació semestral, editada per Gent i Terra i dirigida pel periodista Vicenç Relats, incorpora també una extensa entrevista al president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, així com les habituals Traces, entre les quals hi ha un reportatge sobre Teresa Ametller, llevadora històrica de la Roca del Vallès, una de les primeres dones universitàries els anys 50.

La revista també es fa ressò del projecte del cineasta Enric Vilageliu, que prepara un llibre de fotografies fetes durant el confinament des de casa, que mostren la varietat d'ocells que van omplir Granollers la passada primavera. La vida del confinament –el títol del llibre– retrata caderneres, verdums, cueretes, falciots, mallerengues carboneres, gafarrons, estornells i pardals, entre altres.

Edicions locals