Pacheco (CCOO): 'La sortida de la crisi ha de ser justa i no pot deixar ningú enrere'

Arrenca a Roca Umbert la 29a Escola d'Estiu de CCOO de Catalunya

Economia

La 29a Escola d'EStiu de CCOO de Catalunya, a la Nau B1
La 29a Escola d'EStiu de CCOO de Catalunya, a la Nau B1

Reflexionar sobre la digitalització, els canvis tecnològics, els demogràfics, l’emergència climàtica i la pandèmia de la Covid-19 i com canvien les formes de treball i les condicions de vida. Aquest és l’objectiu principal de la 29a Escola d’Estiu de CCOO de Catalunya, que aquest dimarts i dimecres se celebra a la Nau B1 de Roca Umbert amb els càrrecs principals del sindicat amb el títol Governar les transicions. Reptes climàtics, digitals i demogràfics.

La trobada s’ha fet presencial a Roca Umbert per a una quarantena de persones, però tothom qui ho vulgui pot seguir les ponències en directe a través del web de CCOO i del seu canal de YouTube. Per aquest dimarts hi ha previstos els debats No hi haurà treball en un planeta mort i Transició energètica, mentre que dimecres hi haurà els debats Transicions ecosocials: la tecnologia i els valors i Repte demogràfic i projecte de vida.

En l’acte de benvinguda, aquest dimarts al matí, Josep Mayoral agraïa el paper del sindicat en l’aprovació del pla de xoc de l’Ajuntament “per vetllar pels drets socials, la salut, l’educació i una vida digna”, i valorava que CCOO hagi triat Roca Umbert per a la seva Escola d’Estiu, “un espai amb un passat industrial, que explica la història de la ciutat i que avui se centra en la innovació, el diàleg i la cultura”.

El secretari general de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, Gonzalo Plata, recordava que “actualment ens trobem en un moment de transició ambiental i tecnològica com va ser en el seu moment la revolució industrial, cosa que afecta també el món del treball”. Per això, deia Plata, els sindicats tenen el repte de “saber interpretar aquest canvi, ser més forts col·lectivament i mirar d’evitar que les baules més febles quedin fora d’aquesta transició”.

En la mateixa línia, Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, destacava la importància d’abordar les transicions digitals, climàtiques i econòmiques des del punt de vista social i sindical. “En la crisi actual hem vist que els treballs més precaris, als que no donàvem valor, són essencials en molts casos, i per això és bàsic evitar que en la sortida de la crisi caiguin de nou en una precarietat que augmenta les desigualtats socials”, deia Pacheco. “Cal que la precarietat desaparegui del marc de relacions laborals i que el treball permeti mantenir les condicions de vida de la gent”. “Hem de fer una transició justa que no deixi ningú enrere”, concloïa.

La 29a Escola d’Estiu de CCOO de Catalunya es tancarà aquest dimecres (13 h) amb la intervenció de Dolors Llobet, secretària d’Atenció a l’Afiliació, Estudis i Coordinació de Direcció de CCOO de Catalunya, i el mateix Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

Edicions locals