Sorea renova les canonades dels carrers Uruguai i Torreta

Fa una setmana es va produir una avaria en el subministrament i, fins i tot, una inundació a vials de la zona

Societat

Sorea ha iniciat avui la renovació de diverses canonades d’aigua a Granollers per tal de millorar el rendiment de la xarxa i evitar noves avaries. L’Ajuntament i la companyia han acordat renovar les canonades dels carrers Uruguai i Torreta i del camí de Can Ninou, després d'una avaria en un node de distribució que la setmana passada va comportar talls de subministrament a diversos punts de la ciutat.

Tot i que l'avaria es va produir a prop de l'Estació de Nord, la pressió de l'aigua va fer que es provoquessin rèpliques a altres punts de la xarxa, com el mateix carrer Urugua i al carrer Pirineus, on es va produir una inundació.

Tant Sorea com l'Ajuntament reconeixen que les instal·lacions del carrer Uruguai són de les més malmeses de la ciutat i, de fet, no és la primera vegada que s'hi produeixen incidències. Ara, la renovació de les canonades dels carrers Uruguai i Torreta representa 138 metres de la xarxa, "que està força deteriorada perquè ha arribat al final de la seva vida útil", diu Sorea. Aquestes obres tindran una durada de dues setmanes.

Per altra banda, també es renovaran 220 metres de la canonada del camí de Can Ninou. La seva renovació es pot allargar entre quatre i cinc setmanes per la seva complexitat. Es tracta d'una canonada de distribució connectada al passeig Sant Julià que continua fins al carrer d'Isaac Peral fins a connectar amb el polígon industrial Els Xops. La substitució es produeix després que la canonada ha esgotat la seva vida útil i per evitar noves avaries a la xarxa d'aigua potable.

Ambdues canonades han ocasionat diverses avaries de forma continuada, fet que ha afectat els usuaris i les indústries de la zona que necessiten l’aigua per als seus processos productius. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Granollers i Sorea han acordat de forma urgent la seva renovació.

Les obres als carrers Uruguai i Torreta van a càrrec del fons d’obres de manteniment que Sorea ha d’executar anualment d’acord amb el seu contracte i tenen un pressupost de 31.012 euros. Així mateix, l’Ajuntament de Granollers ha aprovat una aplicació pressupostària per escometre l’actuació al camí de Can Ninou de 39.986 euros.

Avui, dilluns, comencen les obres tant al camí de Can Ninou com als carrers Uruguai i Torreta. Sorea muntarà una canonada provisional per garantir el subministrament d’aigua als usuaris afectats durant les obres, de forma que el servei no es vegi compromès.

Edicions locals