Els visitants del Vallès Oriental valoren amb un 8,4 la comarca com a destinació turística

L''Enquesta a turistes de Barcelona, ciutat i regió' mostra una fotografia del perfil mitjà de turista a la comarca

Economia

Hotel Granollers, a la carretera del Masnou
Hotel Granollers, a la carretera del Masnou

Un 8,4 sobre 10. Aquesta és la valoració mitjana del Vallès Oriental com a destinació turística per part de les persones que el 2019 es van allotjar en algun establiment turístic de la comarca. La dada és un dels resultats que recull l’Enquesta a turistes de Barcelona, ciutat i regió que cada any realitza LABturisme, de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Servei de Turisme del Consell Comarcal.

L’enquesta –feta a 1.005 persones durant l’any passat– mostra una fotografia del perfil de turista que s’allotja al Vallès Oriental i permet conèixer les seves valoracions i els seus hàbits de comportament a partir. A grans trets, el turista mitjà de la comarca prové de l’àrea metropolitana de Barcelona i és principalment un home de mitjana edat –44,5 anys–. Sol venir en parella, amb vehicle propi i per motius d’oci.

La contractació del viatge normalment es fa per agència de viatge o turoperador, contractant únicament l’allotjament. La font d’informació més consultada són les pàgines web –concretament Google Maps i Booking–, i sol reservar amb una setmana d’antelació. La tipologia d’allotjament més freqüentada és l’hotel, l’aparthotel o la pensió, i el nombre de nits que pernocta de mitjana a la comarca és de 3,8.

Més de 500 euros per persona

La despesa mitjana per persona és de 503,7 euros –203,4 en el transport d’anada i tornada, 137,2 en l’allotjament i 163,1 en l’estada a la destinació–, i les activitats més comunes són degustar gastronomia i anar a restaurants, fer passejades tranquil·les i descansar, i fer activitats a l’aire lliure com senderisme, muntar a cavall o passejar en bicicleta.

La majoria de visitants solen repetir la visita a la comarca, i pràcticament la meitat dels enquestats ha visitat la comarca tres vegades o més. L’element més ben valorat pels turistes és el caràcter i l’amabilitat de la gent, seguit de la seguretat ciutadana i l’entorn natural, tots tres elements empatats amb 8,6 punts sobre 10. L’element pitjor valorat són els punts d’accés a internet.

Edicions locals