Granollers se suma al Dia del Llibre i la Rosa

El Sant Jordi alternatiu comptarà amb parades al carrer de cinc llibreries i dues floristes

Cultura

El dijous 23 de juliol les llibreries de Granollers se suma a la celebració del Sant Jordi alternatiu ideat per la Cambra del Llibre (integrada pel Gremi d'Editors, Associació d'Editors en Llengua Catalana, Gremi de Llibreters, Gremi de Distribuïdors i Gremi de la Indústria Gràfica) i el Gremi de Floristes, davant la impossibilitat de celebrar la diada el 23 d'abril, quan ens trobàvem en ple confinament per la Covid-19.

Així, cinc llibreries instal·laran parada de llibres al carrer, davant del seu propi establiment: la llibreria La Gralla, a la plaça dels Cabrits; Abacus, davant del mercat de Sant Carles; la llibreria Carbó, al carrer Anselm Clavé; Santa Anna, a la plaça de la Caserna; i Molins, al carrer Joan Prim.

Hi seran tota la tarda, de 17 a 22 h. Pel que fa a floristes, Les Flors posarà parada de roses al carrer de Corró i la Floristeria Adelina, al carrer de Balmes.

De fet, aquest dissabte La Gralla farà l'habitual signatura d'autors de Sant Jordi, que s'ha traslladat a aquesta diada alternativa. A més, avui la llibreria, juntament amb el bar El Patufet, promou la presentació de l'últim llibre de la vallesana Anna Ballbona. La periodista i escriptora parlarà de la seva novel·la No soc aquí, Premi Anagrama, amb el també periodista Donat Putx. Serà a la plaça J. M. Folch i Torres, a les 20.45 h.

La celebració de Sant Jordi en l'etapa de nova normalitat obliga a adoptar un seguit de mesures per garantir la seguretat: caldrà fer servir la mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans de tocar els llibres i mantenir la distància interpersonal.

La iniciativa vol contribuir a reactivar el sector del llibre que, com la resta del món de la cultura, s'ha vist molt perjudicat per la crisi del coronavirus.

Edicions locals