La Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert s'afegeix al projecte Transefímers - MED

Els interessats a participar en el projecte poden presentar la sol·licitud fins al 22 de juliol

Cultura

Una de les instal·lacions de la MAU del 2018
Una de les instal·lacions de la MAU del 2018

El projecte Transefímers, impulsat per la Xarxa Transversal, fa un pas cap a l’àmbit europeu amb el projecte Transefímers - MED, amb el suport per l’Euroregió Pirineus Meditèrrania en el marc dels projectes Cultura 2019. Amb l'objectiu de desenvolupar un treball en xarxa, el projecte estableix lligams entre les mostres i els festivals d'art contemporani per impulsar i consolidar partenariats sostenibles i amb capacitat per operar a escala transnacional. 

Així, la Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert s'afegeix al projecte Transefímers - MED, un projecte que promou la presència de l'art contemporani arreu del territori i que reivindica el valor social de la cultura i del patrimoni cultural i genera intercanvis dinàmics entre les diverses zones de creativitat artística.

Els sis festivals d’instal·lacions efímeres en l’espai públic que participen a Transefímers - MED són la Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert; A Cel Obert, de Tortosa; Festival des Architectures Vives de Montpeller; Insòlit, de Palma; Jardins de Llum, de Manresa; i Lluèrnia, d'Olot.

Tots sis busquen amb aquest projecte punts per la trobada, la col·laboració i l’intercanvi, malgrat que són esdeveniments que amb identitat, temàtica i personalitat pròpia i ben diferenciada.

Per seleccionar els equips artístics que participaran en el projecte, els socis llancen una convocatòria conjuntaLa convocatòria Transefímers - MED estarà oberta fins al 22 de juliol de 2020. Els guanyadors i els festivals on participaran s’anunciarà abans de les 18 h el 31 de juliol. Els guanyadors rebran un premi de 1.800 euros per tal de realitzar una instal·lació artística i un taller en algun dels festivals.

Les bases completes i el formulari de sol·licitud es poden consultar i descarregar al web de Transversal.

Edicions locals