La CNT de Catalunya i Balears escull nou secretariat permanent amb seu a Granollers

Toni Soler Hinojo, històric militant granollerí, és elegit nou secretari general de la CNT de Catalunya i Balears

Economia

La CNT de Catalunya i Balears escull nou secretariat permanent amb seu a Granollers
La CNT de Catalunya i Balears escull nou secretariat permanent amb seu a Granollers

El ple regional de sindicats de la CNT de Catalunya i Balears celebrat el dissabte 11 de juliol a Premià de Mar va escollir nou secretariat permanent del comitè regional, l’òrgan de gestió de l’ens territorial que agrupa els sindicats de la CNT a Catalunya i les Illes Balears. En la sessió es va acordar per majoria fixar la nova seu del secretariat permanent del comitè regional a Granollers, seu de la CNT del Vallès Oriental, i nomenar com a secretari general Toni Soler Hinojo, de 61 anys, d’ofici electricista i natural de la ciutat.

Toni Soler fou un dels militants que van participar en la reconstrucció del sindicat a la ciutat en la clandestinitat de finals del franquisme, i ha estat un membre actiu en el rellançament del sindicat a la comarca els darrers anys. La federació local de Granollers completarà la resta de membres del secretariat permanent com marquen els estatuts del sindicat.

Segons indiquen des de la CNT, el nou secretariat haurà de reforçar l’estructura i la coordinació dels sindicats per fer front a la crisi socioeconòmica derivada de la Covid-19 per mitjà de l’acció dels sindicats i de les seccions sindicals. Per assolir aquesta fita impulsarà un pla integral de formació confederal per reforçar la militància del sindicat al territori i als centres de treball, i aspira a reforçar els recursos de l'organització per fer front als conflictes sindicals que hi hagi.

L’altre repte serà l'organització del 12è Congrés Confederal de la CNT que se celebrarà l’octubre de 2021 a Catalunya, i on estaran convocats tots els sindicats de la Confederació Nacional del Treball de l’estat espanyol per establir les línies de treball de la central sindical per als pròxims quatre anys. Serà el primer congrés de la CNT que es farà a Catalunya des del 1983.

Amb l’elecció del nou secretariat permanent de Granollers finalitza el mandat de dos anys de l’anterior secretariat amb seu a Olot, amb Xavier Borruel com a secretari general, tal com marquen els estatuts de l'organització anarcosindicalista. Durant l’anterior mandat el sindicat ha crescut en més d’un 20% les afiliacions al territori.

La CNT recorda que els càrrecs a l'organització no són remunerats i, alhora, la militància que ocupa els càrrecs no és membre cap de partit polític o organització religiosa per tal de garantir realment la independència del sindicat. Precisament, per reforçar aquesta independència de partits polítics i institucions, la CNT es finança exclusivament a través de les quotes de la seva afiliació i rebutja tota mena de subvencions. La CNT es defineix com una organització sindical de classe, autònoma, autogestionària, federalista, internacionalista i feminista.

Edicions locals