Tomàs Molina dóna el tret de sortida als actes del 40è aniversari de la llibreria Santa Anna

Els actes de commemoració s'allargaran fins al juliol de l'any que ve

Cultura, Societat

Tomàs Molina dóna el tret de sortida als actes del 40è aniversari de la llibreria Santa Anna
Tomàs Molina dóna el tret de sortida als actes del 40è aniversari de la llibreria Santa Anna

La llibreria Santa Anna de la plaça de la Caserna és a punt de fer 40 anys, i, per celebrar-ho, la parròquia de Sant Esteve ha organitzat un seguit d'actes durant tot l'any que arrencaran dilluns amb la presentació solidària d'un llibre en benefici de Càritas.

La vigília de Sant Jordi de 1981, Ramon Daumal, bisbe auxiliar de Barcelona, va beneir la capella renovada amb la nova llibreria després de la restauració impulsada un any abans. La capella original va ser construïda el 1563, però el 1852 va ser enderrocada per construir-hi una caserna militar. Dotze anys després es va construir la nova capella, i el 1940 es va beneir la campana Rosó.

Finalment, el 1980 es va impulsar la rehabilitació de la capella tal com la coneixem actualment. Als baixos, un grup de persones van proposar a mossèn Blai Blanquer, rector de la parròquia de Sant Esteve, obrir una llibreria religiosa amb l’objectiu de divulgar els valors cristians a través de l’edició, la venda de llibres i de mitjans audiovisuals, així com la venda d’imatges i productes religiosos.

Celebració de l'aniversari

Per tot plegat, des del dia de Santa Anna –26 de juliol– es commemoraran els 40 anys de la llibreria amb un seguit d’actes que s’allargaran fins al juliol de l’any que ve. El tret de sortida coincideix també amb el Dia del Llibre i la Rosa d’aquest dijous, en què Santa Anna instal·larà una parada davant la llibreria de 17 a 22 h. Mossèn Rodolf Puigdollers, un dels fundadors de la llibreria, signarà el seu nou llibre Els nombres en el Nou Testament, disponible en català i castellà. A més, durant tot el dia es podrà tocar la campana de la capella.

Dilluns 27 començarà la celebració del 40è aniversari amb una missa a la parròquia de Sant Esteve per tots els voluntaris i col·laboradors difunts de la llibreria Santa Anna (20 h), i tot seguit (21 h), a la terrassa dels locals de la mateixa parròquia, el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina presentarà i signarà llibre Esperança després de la Covid-19, escrit per diferents autors i que destina els beneficis de la seva venda a Càritas Catalunya. La presentació acabarà amb un còctel-concert a càrrec del tenor Dani Casas Mendikoa i del pianista Ignasi Prunés de Riba.

L'entrada és lliure, tot i que l’aforament serà limitat i caldrà recollir entrada prèviament a la llibreria, que està oberta de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h (dissabte tarda tancat).

Edicions locals