Acord perquè la Fundació Formació i Treball gestioni la roba usada de les deixalleries

El conveni amb el Consorci per a la Gestió dels Residus també facilita l’accés al mercat laboral a persones en risc d’exclusió social

Societat

Acord perquè la Fundació Formació i Treball gestioni la roba usada a la xarxa de deixalleries
Acord perquè la Fundació Formació i Treball gestioni la roba usada a la xarxa de deixalleries

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, la societat pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental SA, i la Fundació Formació i Treball, han signat un conveni de col·laboració  d’un any per fomentar la recollida de roba usada i sabates a la xarxa de deixalleries i, alhora, facilitar l’accés al mercat laboral a persones en risc d’exclusió social i dignificar l’entrega de productes de primera necessitat a famílies amb escassos recursos econòmics.

La roba i complements tèxtils que es recullin mitjançant els contenidors de Roba Amiga ubicats a les deixalleries es duran a la planta de reciclatge de Formació i Treball, on se'n fa la seva tria segons estat, material i tipologia i es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d'altres materials o reutilització per a la venda i entrega social.

La recollida de roba usada a la xarxa comarcal de deixalleries ha baixat els dos últims anys. L'any 2015 se'n van recollir 61,55 tones; l'any 2016 van ser 70,67 tones i el 2017 van ser 74,35, mentre que el 2018 van ser 64,45 i l'any passat 41,88.

Segons estimacions de la Unió Europea, cada habitant genera entre 7 i 10 quilos de residu tèxtil cada any. Concretament, a Catalunya es generen unes 60.000 tones de residu d’aquest material a l’any, de les quals només entre un 10% i un 20% es reciclen (unes 10.000 tones).

En aquesta línia, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Fundació Formació i Treball participen un any més en la recuperació d’aquest residu potenciant la recollida selectiva de roba mitjançant contenidors ubicats a les 25 deixalleries comarcals.

 

Edicions locals