Jana Francisco participa a la competició internacional online Artistic Swimming Virtual Challenge

La nedadora del CNG és l’actual campiona d’Espanya de Figures alevina i ha estat la integrant de l’equip espanyol que participi en categoria d’edat de menors de 12 anys

Esports

Jana Francisco és l'actual campiona d'Espanya de Figures alevina
Jana Francisco és l'actual campiona d'Espanya de Figures alevina | CNG

La nedadora d’artística alevina del Club Natació Granollers (CNG) Jana Francisco ha estat convocada per a formar part de l’equip espanyol que participarà a l’Artistic Swimming Virtual Challenge, una competició virtual de natació artística en sec els dies 25 i 26 de juliol i que ha congreat més de 200 esportistes de 40 països de 5 continents.

Es tracta d’una iniciativa del comitè tècnic de natació artística de la Unió Americana de Natació (UANA) que sorgeix del gran interès que va tenir un desafiament en línia que va organitzar el passat 20 de juny i que ara repeteix obrint a federacions del tot el món, que poden participar en equips de fins a 8 nedadors  –un competidor femení i un altre masculí per grup d’edat–.

Jana, com a actual campiona d’Espanya de Figures alevina, va ser la integrant de l’equip espanyol en competir en categoria d’edat de menors de 12 anys. I ho va fer amb una gran actuació en cada un dels tres exercicis en sec executats, proves on es valorava l’equilibri i control corporal, la flexibilitat, i la força i condicionament físic. Tot i que va causar bona impressió, no va poder classificar-se entre les sis primeres de la categoria.

La rutina terrestre proposada per UANA per a totes les participants i que està creada per l’exinternacional de la selecció espanyola i actual seleccionadora dels Estats Units, Andrea Fuentes. Dissabte la nedadora del CNG va competir en línia des de les instal·lacions amb la rutina requerida i amb la que s’avaluarà les habilitats de les nedadores quant a equilibri i control corporal, flexibilitat, i força i condicionament físic.

La participació en aquest desafiament virtual es va realitzar a través de l’aplicació de Zoom i va ser retransmès en streaming per Youtube.

 

Edicions locals