Operació policial contra el petit tràfic de drogues al tram nord del carrer Girona

La intervenció va acabar amb 70 identificacions i set detinguts per la seva possible estada irregular a l'Estat

Societat

L'operatiu policial en tres bars del carrer Girona, divendres
L'operatiu policial en tres bars del carrer Girona, divendres

Una operació policial conjunta entre els Mossos d’Esquadra, les policies locals de Granollers i les Franqueses, la Policia Nacional i Inspecció de Treball va intervenir divendres al vespre i durant diverses hores en tres locals del tram nord del carrer Girona on feia temps que s’hi havia detectat consum i tràfic de drogues.

Segons els Mossos d’Esquadra, que van coordinar un dispositiu format per més de 50 agents –policia administrativa, estrangeria, investigació, unitat canina especialitzada en la detecció de droga...–, l’objectiu era abordar la conflictivitat generada per l’ocupació intensiva de l’espai públic i posar fi tant a la compravenda de drogues a petita escala com a les actituds incíviques a l’interior dels locals, les terrasses i l’espai públic.

L’operatiu va activar-se després de les queixes reiterades dels veïns, que sovint detectaven aldarulls en aquests locals i que sospitaven que regularment s'hi feia compravenda de substàncies estupefaents. Poques hores després de la intervenció al carrer Girona va completar-se l’operació en dos locals més, en aquest cas un bar i una perruqueria situats al carrer Colom, al barri de Sant Miquel.

Les dues intervencions van permetre identificar 70 persones. Set persones van ser traslladades a la comissaria de la Policia Nacional per identificar-les i comprovar la seva possible estada irregular a l'Estat, com tenir una ordre d'expulsió pendent o disposar d'identificacions no prou fiables, i nou més van ser citades a comissaria més endavant. Dels set traslladats, es van incoar expedients a cinc: joves d'entre 22 i 30 anys de nacionalitat marroquina, gambiana, brasilera i uruguaiana.

També es van obrir dues actes per tinença i consum de drogues a l’interior de bars; una per tinença d’armes blanques prohibides; dos expedients d’Inspecció de Treball per tenir dos treballadors estrangers en situació irregular, i es va aixecar acta per una vintena d’infraccions administratives greus per falta de seguretat als establiments, falta d’assegurança i llicència i falta de salubritat als locals i els aliments.

Es dóna la circumstància que el gener de l’any passat un dispositiu policial semblant va identificar 50 persones als mateixos locals del carrer Girona i es van denunciar sis persones per tinença il·lícita de substàncies –petites quantitats, considerades de consum propi–, i cinc persones van ser traslladades a comissaria per estada irregular a l'Estat.

Edicions locals