Crema una empresa de reciclatge de residus al polígon Coll de la Manya

L'empresa és A3 Aprofitament i Assessorament Ambiental, dedicada al reciclatge de residus com bateries i metalls

Societat

La planta del Coll de la Manya en flames I Foto: @mujerguernica
La planta del Coll de la Manya en flames I Foto: @mujerguernica

Fins a 22 dotacions dels Bombers han treballat tota la nit de dimarts a dimecres en l'extinció d'un foc de grans dimensions al polígon Coll de la Manya. El foc es va originar al voltant de les 22.30 h a l'empresa A3 Aprofitament i Assessorament Ambiental, dedicada al reciclatge, valorització i gestió de residus i metalls i situada al Camí de Cal Ros dels Ocells, 15.

Segons les primeres informacions, les flames van començar en un prestatge de piles de liti i bateries, tot i que les causes del succés s'investigaran un cop extingit el foc. L'incendi, que ha calcinat completament la nau, va generar una espessa columna de fum, visible des de molts municipis de l'entorn

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar operatius de Bombers de la Generalitat, Sistema d’Emergències Mèdiques i Policia Local de Granollers. Els serveis d'emergències van valorar possibles danys personals i van concloure que cap persona no va resultar ferida.

Arran de l'incendi, Protecció Civil va activar en fase d’alerta el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) i va recomanar als veïns de Lliçà d'Amunt que, si notaven molèsties pel fum, es mantinguessin a casa i tanquessin portes i finestres. La Policia Local de Lliçà d'Amunt va informar del confinament preventiu per megafonia als barris més propers: Les Oliveres, Can Franquesa, barri Migdia, Centre Urbà, barri de Sant Joan i Can Xicota. Protecció Civil també va recomanar el confinament a Lliçà de Vall i Granollers.

A primera hora del matí encara quedava foc actiu en una de les ales de la nau, i els Bombers revisaven si quedaven punts calents. Les tasques d'extinció han permès salvar les dues indústries veïnes, tot i que una d'elles ha resultat afectada en part del jardí.

 

 

Edicions locals