Concert de l’Orquestra Selvatana al parc de Ponent

La formació, una de les més veteranes del país, actuarà en dues sessions per poder arribar a més públic i mantenir les distàncies de seguretat

Cultura

L'orquestra compagina els més de 100 anys d’experiència amb un ànim de renovació constant amb joves intèrprets i cantants
L'orquestra compagina els més de 100 anys d’experiència amb un ànim de renovació constant amb joves intèrprets i cantants | Selvatana

L’Orquestra Internacional Selvatana, una de les més veteranes i prestigioses del país, és d’aquelles formacions que fan festa major, encara que formalment enguany s’hagin anul·lat a la majoria de pobles i ciutats. Els més de 100 anys d’experiència dalt dels escenaris compaginats amb un ànim de renovació constant amb joves intèrprets i cantants, fan d’aquesta formació de Cassà de la Selva una aposta segura en qualsevol programa cultural estiuenc.

Així ho va pensar l’Ajuntament de Granollers, que l’ha contractada perquè faci un doble concert al parc de Ponent el dissabte a les 19.30 i a les 21.30 h en el marc de la programació del (Parèntesi), com sempre amb control d’aforament i les mesures de distanciament físic pertinents per minimitzar la possibilitat de contagi.

Història centenària 

La tardor de 1913, tres músics de les comarques gironines: el tible Pere Mercader, de l’Escala; el fiscornaire Pere Arpa, de Cornellà del Terri; i el tenor Ramon Serrat, de Sant Joan de les Abadesses; que des del primer moment va assumir la direcció de la formació, consolidaven plens d’entusiasme un projecte que tindria un llarg i brillant futur: la creació d’una cobla-orquestra. La van batejar amb el nom de Selvatana per fer honor al seu lloc de naixement: Cassà de la Selva.

Actualment dirigida per Jesús Santaliestra, la Selvatana s’ha consolidat com una de les orquestres de més prestigi del país, amb centenars de concerts anuals per tot el territori –en circumstàncies normals, és clar-.

Els darrers 25 anys, l’orquestra ha gravat més de 40 CD de sardanes, música de ball i concerts. L’aposta més important de la formació, però, ha estat la disposició dels seus components a l’hora de tirar endavant el projecte i l’estabilitat de la plantilla. 

Edicions locals