Tres dies de proves PCR porta a porta arran d'alguns punts de contagi més elevat a la ciutat

El sistema es fa servir per aturar per detectar el màxim possible de persones infectades i aturar el coronavirus

Societat

Entre dimarts i dijous, l'ICS, el CatSalut, l'Ajuntament de Granollers i el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès han fet un porta a porta per a fer proves PCR en alguns punts de la ciutat en què s'havien detectat més contagis de Covid-19 la darrera setmana.

Aquesta actuació s’ha fet en diversos territoris i es podrà fer en altres llocs en el futur. A la zona delimitada com a objectiu s’ha ofert a la gent una prova gratuïta de la qual tindran resultats en les 48 hores següents. Aquest sistema de fer proves en la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones.

Més enllà de les proves, òbviament s’han de seguir les mesures de distància, rentat de mans i l’ús de la mascareta, evitar les reunions socials amb moltes persones i en llocs tancats, i l’aïllament domiciliari de les persones amb símptomes.

Qualsevol persona que desenvolupi símptomes de Covid-19 s’ha de fer una prova ràpidament per saber si té el virus, i també ho han de fer aquelles persones asimptomàtiques que consideri el seu metge. També es fa la detecció dels contactes recents de les persones que hagin donat positiu per tal de trobar més persones amb coronavirus i, si és necessari, se’ls avisa que s’han d’aïllar per tal d’aturar la propagació del virus.

Les entitats que han dut a terme aquest cribratge han destacat l'elevada participació de la ciutadania en aquesta estratègia i "la importància que té, ja que junts podem reduir la taxa d’infecció i protegir-nos a nosaltres mateixos, a la nostra família, amics i a la resta de la comunitat".

Edicions locals