Diables garantirà el foc amb una carretillada i la sàtira amb els versots

També hi haurà una tronada de festa, a càrrec de la vallesana Pirotècnia Garcia

Cultura

Una maça preparada per a la carretillada del 30è aniversari
Una maça preparada per a la carretillada del 30è aniversari | Arxiu

Aquest estiu no hi haurà correfocs, però Diables de Granollers s’encarregarà que, qui ho vulgui, pugui anar al Parc Firal i ensumar una mica de pólvora. Divendres 28 d’agost (21 h) els membres de la colla hi faran una carretillada –una encesa conjunta de tots els diables, que es disposen en cercle amb les maces carregades al màxim–.

A més, Diables de Granollers podrà mantenir una de les activitats habituals de la festa major: els versots. La colla posarà veu als versos humorístics i satírics de crítica social, que fan un repàs als esdeveniments de l’any, ja siguin locals com d’àmbit nacional i mundial. Serà dijous vinent, a les 21 h, també al Parc Firal.

Tronada amb la Pirotècnia Garcia

La Pirotècnia Garcia, de Lliçà d’Amunt, serà l’encarregada enguany de fer esclatar la tronada de festa major, un dels actes tradicionals de la litúrgia festiva. En aquesta ocasió serà divendres 28, a les 12 h.

A Granollers, fins a mitjans del segle XX es feien tronades de migdia cada dia de festa major. Era una tronada amb morters, que gairebé feia la volta completa a la plaça de la Porxada. L’any 1991 es va recuperar la tronada, però no la tradicional, sinó que es va substituir per una mascletà –la tradició de masclets units amb cordill provinent del País Valencià i que s’ha estès a moltes altres festes–. Aquest any, la tronada serà aèria perquè es pugui sentir des de tota la ciutat.

Edicions locals