Fantàctels, Saigon i Reskate posen el ritme al pati de l’escola Salvador Espriu

El primer concert jove, però, serà dilluns a les 21 h amb dues bandes de reggae i ska compartint escenari

Cultura

Fantàctels
Fantàctels

El pati de l’escola Salvador Espriu es convertirà la setmana vinent en l’escenari de la música jove de l’escena local i comarcal. Hi passaran tres bandes, dues de novelles i una tercera ja consolidada que presentarà el primer disc.

Es tracta de la banda vallesana d’ska Fantàctels, formada el 2014 amb la voluntat de mantenir l’essència del gènere, amb una proposta original i actual. Des del 2015 Fantàctels ha ofert nombrosos concerts pel Vallès que li han permès consolidar el seu directe i els temes propis. El mateix any va guanyar el primer premi del concurs Moguda Bandarra de Santa Perpètua de Mogoda i el Sona de Sant Celoni.

El 2019 va publicar tres senzills més evolucionats: 2Tone is back, El millor i Ben mudat. Aquest 2020 ha enregistrat el treball Odi a primera vista, a La Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb Tomàs Robisco i diverses col·laboracions. La Covid-19 va ajornar la seva presentació en directe, que ara sí que serà possible gràcies a la proposta cultural de la darrera setmana d’agost a Granollers. Resident dels bucs d’assaig de Roca Umbert, actualment gestionats per l’associació AUSA, Fantàctels és una de les bandes amb més projecció de la ciutat. Ara enregistra el seu segon LP i està desitjant tornar als escenaris. Una formació de música festiva amb línies de vents reggae sobre harmonies pop.

Amb el primer LP sota el braç

El primer concert jove, però, serà dilluns 24 d'agost (21 h) amb dues bandes de reggae i ska compartint escenari. D’una banda, els joves de la comarca Saigon presentaran els temes del seu primer EP, Barri, que ja donaven a conèixer al febrer al públic de l’equipament juvenil Gra.  
Saigon són 10 joves vallesans que volen professionalitzar-se com a banda. Barri, que combina lletres en català i castellà, fa referència al fet de voler apropar la música a tothom. Saigon –que compta amb un 70% dels seus components de la desapareguda Machine Ska Reggae Band– té com a referents grups com La Raiz, Obrint Pas, La Gossa Sorda i Zoo. El seu, doncs, és un treball de mestissatge, amb la fusió del reggae, l’ska, el rock i altres estils per oferir un directe enèrgic.

Joves i premiats 

Reskate també arribarà al pati de l’escola Salvador Espriu amb el seu primer LP sota el braç, Primitiu, un treball acabat de publicar aquesta primavera, just abans de l’estat d’alarma, i que ha estat gravat amb Claudi Arimany Jr a Turonet Produccions. Novament, el reggae i l’ska seran el protagonista de la mà d’aquesta banda amb músics del Vallès i el Maresme, que tant fan versions com temes propis. Un grup jove que amb dos anys de trajectòria, que ja ha tocat a la festa major de Granollers (2018), que ja ha compartit escenari amb Doctor Prats –a la sala Nau B1–, Bemba Saoco, LDS i Adala.

Edicions locals