El sector turístic de la comarca es proposa atreure més visitants francòfons

Aquest juliol, una periodista de l'editorial francesa Petit Futé ha visitat alguns dels recursos turístics de la comarca

Societat, Economia

Un moment de la visita al Celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles
Un moment de la visita al Celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles

El Consell Comarcal ha encarregat a la prestigiosa editorial Petit Futé, la primera gran editorial de guies i revistes de viatges que publica en francès per al públic francòfon, una guia específica del Vallès Oriental amb l'objectiu d'atreure a la comarca el públic francòfon.

Es tracta d'una guia de butxaca amb contingut, mapes i imatges de la comarca pensada per donar a conèixer al públic de parla francesa els recursos i propostes turístiques del Vallès Oriental.

Per això, aquest juliol, una periodista de l’editorial ha visitat diversos indrets de la comarca, com per exemple les Franqueses, on ha pogut conèixer entre d'altres la plaça de l'Ajuntament, l'església de Llerona, el parc del Falgar i la Verneda, el camp d'aviació de Rosanes i va poder gaudir de l'entorn rural i natural del municipi.

En total s'editaran 5.000 exemplars, dels quals 4.000 es distribuiran en llibreries, quioscs, aeroports i oficines de turisme de França, departaments d’Ultramar, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg i el Canadà, i 1.000 exemplars se'ls quedarà el Servei de Turisme del Consell Comarcal per distribuir-los segons les necessitats.

Poc després de la publicació de l'edició impresa també es posarà a la venda la versió digital en format d’app i per a llibre electrònic. El projecte estarà llest aquest any i té el suport de la Diputació de Barcelona i del sector públic i privat de la comarca.

El primer mercat internacional emissor de turisme al Vallès Oriental és França, seguit del Regne Unit i Alemanya, segons dades de l'enquesta del perfil del turista que realitza el LabTurisme de la Diputació de Barcelona.

Edicions locals